Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Θύμα των επιχειρηματικών παιχνιδιών

Και η ομάδα της Λίβερπουλ δε φαίνεται να γλυτώνει (όπως και άλλες στο παρελθόν μέχρι σήμερα), εξαιτίας των χορηγών πολυεθνικών που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου, το... μπλέξιμο στα σκοτεινά μονοπάτια όπου οδηγεί ο ανταγωνισμός για το κέρδος και οι κινήσεις παρασκηνίου που επιβάλλει ο επιχειρηματικός πόλεμος.

Ετσι ανησυχία στους οπαδούς των «Ρεντ» έφεραν οι αποκαλύψεις της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (DFS), σύμφωνα με τις οποίες, ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός της Standard Chartered, βασικός χορηγός της ομάδας του Μερσεϊσάντ, απέκρυψε συναλλαγές ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Ιράν σε διάστημα μιας δεκαετίας, παραβιάζοντας τη νομοθεσία κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στην ανακοίνωσή του το DFS τονίζει ότι ο τραπεζικός όμιλος με τις ενέργειές του κατέστησε το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ «ευάλωτο σε τρομοκράτες, εμπόρους όπλων και ναρκωτικών και διεφθαρμένα καθεστώτα», ενώ υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή της εν λόγω τράπεζας σε παράνομες συναλλαγές με τη Βιρμανία, τη Λιβύη και το Σουδάν.

Πλέον, η Standard Chartered, της οποίας η μετοχή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου σημειώνει κατακόρυφη πτώση, απειλείται ανοικτά με αφαίρεση της τραπεζικής άδειας, αν και τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι το ύψος των συναλλαγών με τους Ιρανούς, που δεν έγιναν σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες, είναι λιγότερα των 14 εκατ. δολαρίων. Κάτι που σίγουρα εάν συμβεί θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην ομάδα της Λίβερπουλ δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο για μια ακόμη φορά το πού οδηγεί η σύνδεση του ποδοσφαίρου με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ