Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Σε απεργία οι λιμενεργάτες

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Σε απεργία κατέβηκαν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως την Τετάρτη το πρωί οι λιμενεργάτες των μεγαλύτερων λιμανιών της Πορτογαλίας διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση των συνθηκών εργασίας, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και την εκ περιτροπής εργασία, μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζει.

Συγκεκριμένα, μαζική ήταν η συμμετοχή των λιμενεργατών στην απεργία στα λιμάνια της Λισαβόνας, του Αβέιρου, του Φιγκέιρα ντα Φος, του Σετούμπαλ και του Σινές, ενώ σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία των Λιμενικών και Θαλάσσιων Συνδικάτων, που εκπροσωπεί 600 με 800 εργαζόμενους, η δραστηριότητα στα λιμάνια «παρέλυσε εντελώς» εξαιτίας της απεργίας.

«Η συμμετοχή αυτή αποδεικνύει την πλήρη απόρριψη του σχεδίου από τους εργαζόμενους», δήλωσε στο πρακτορείο «Lusa» ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βίτορ Ντίας. «Η κυβέρνηση θέλει να αφήσει άνεργους το 50% των εργαζομένων στα λιμάνια και να βρει αντικαταστάτες τους χωρίς κανένα προσόν», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι εκπρόσωποι των Γάλλων και των Ισπανών λιμενεργατών εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους Πορτογάλους απεργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ