Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος

Λειτουργεί από χτες το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, μέσω του οποίου οι φορολογούμενοι μπορούν να μάθουν τις δόσεις με βάση τις οποίες μπορούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τα χαράτσια που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας. Το σύστημα απευθύνεται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα αν έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωσή τους ηλεκτρονικά ή γραπτά. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση παρουσίασε τη ρύθμιση της πληρωμής του φόρου εισοδήματος και των χαρατσιών με δόσεις σαν «δώρο» που έκανε προς τους εργαζόμενους, εκτίμηση που μαζί με το γελοίο του πράγματος προκαλεί οργή και αγανάχτηση, αφού το πρόβλημα για τις λαϊκές οικογένειες δεν είναι ο τρόπος πληρωμής, αλλά ο τρόπος υπολογισμού των φόρων που απαιτεί η κυβέρνηση από τους εργαζόμενους.

Οσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τον αριθμό και το ύψος των δόσεων που τους αναλογεί πρέπει να «πάνε» στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/ του υπουργείου Οικονομικών και να πατήσουν την παραπομπή «Αναμόρφωση δόσεων Φόρου Εισοδήματος». Θα «ανοίξει» μία εφαρμογή όπου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και τον αριθμό ειδοποίησης που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου.

Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ