Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗ

Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ: «Σε στάση πληρωμών έχει προχωρήσει το δημόσιο (...) Δεν πληρώνει για τις λειτουργικές του δαπάνες, δεν διαθέτει τα προϋπολογισμένα κονδύλια για επενδύσεις με αποτέλεσμα το ΠΔΕ να έχει παγώσει και δεν εξυπηρετεί τα χρέη του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και ακολουθούν τα νοσοκομεία» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ: «Το επόμενο τετράμηνο θα είναι αποφασιστικής σημασίας και για την Ευρωζώνη (...) Οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν (...) Τα συμφέροντα και τα παιχνίδια που παίζονται είναι τεράστια (...) Η πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν φόβοι εξαπλούμενης κοινωνικής αναταραχής. Κανείς δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να στοιχηματίσει για την κατάληξη αυτής της αβεβαιότητας» (από άρθρο, επίσης, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ: «Η οικονομική αβεβαιότητα, η άρνηση των επιχειρήσεων να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση λόγω της κρίσης για τις θέσεις εργασίας, ακόμη και με επιχορήγηση κρατούν "κλειστή" την πόρτα της απασχόλησης σε τουλάχιστον 102.285 άνεργους» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΠΕΤΣΙ: «Οταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί, είχε πει κάποτε ο Αμερικανός συγγραφέας Austin O' Malley. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα του σήμερα οι κυβερνώντες δεν έχουν προς το παρόν σταματήσει... (...) Τα χαράτσια φέρνουν καθημερινά σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες (το σχόλιο στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ: «Ενα από τα πιο γνωστά πειράματα της Βιολογίας είναι το περίφημο πείραμα του βάτραχου: αν τον ρίξουμε σε κατσαρόλα με καυτό νερό, αντιδρά αυτόματα και τινάζεται έξω για να σωθεί. Αν όμως τον βάλουμε σε κρύο νερό και αργά το ζεσταίνουμε ο βάτραχος μένει απαθής μέχρι τέλους, έως ότου ψηθεί κανονικά... Αυτό ακριβώς το πείραμα εφαρμόζεται στην κοινωνία» (στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ: «Το καλογραμμένο ηλεκτρονικό βιβλίο του Θόδωρου Πάγκαλου είναι ένα τολμηρό πολιτικό κείμενο με τεκμηρίωση επιστημονικού συγγράμματος» (στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ: «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Ο κ. Πάγκαλος (και οι λοιποί) τα έφαγαν καταρχάς με τους διάφορους μεγαλόσχημους που ξεκοκάλιζαν τις κρατικές επιδοτήσεις δήθεν για να φέρουν την ανάπτυξη, να ανοίξουν εργοστάσια, να κάνουν μεγάλα έργα αλλά ουσιαστικά ενθυλάκωναν το δημόσιο χρήμα (...) Οι υπόλοιποι που δεν δοκίμασαν ούτε λέπι (...) διαβάζοντας όλα αυτά τα επηρμένα στο ψηφιακό βιβλίο του πρώην υπουργού εύχονται από τα βάθη της καλής τους καρδιάς να του κάτσει το ψαροκόκαλο στον λαιμό» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ