Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Βομβαρδισμοί και εκατόμβες

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Οι ανηλεείς βομβαρδισμοί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις αμερικανικές δυνάμεις, ορμώμενες από το Αφγανιστάν, συνεχίζονται στο Βόρειο Ουαζιριστάν, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με στόχο «υπόπτους ισλαμιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες». Η περιοχή βομβαρδίζεται συνεχώς καθώς έχει βαπτιστεί για τις ανάγκες της εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων ΗΠΑ, σε «προπύργιο των Ταλιμπάν και των ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα».

Ακόμη πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυραύλους που εκτόξευσαν μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, στο χωριό Σναχούρα που απέχει 10 χιλιόμετρα από τη Μιρανσάχ, τη μεγαλύτερη πόλη του Βόρειου Ουαζιριστάν, σύμφωνα με Πακιστανούς τοπικούς αξιωματούχους. Στον τωρινό απολογισμό, που είναι προσωρινός καθώς ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, θα πρέπει να προστεθούν και τα θύματα των βομβαρδισμών του περασμένου Σαββατοκύριακου που ξεπερνούν τους 17 και στο συνολικό αριθμό των νεκρών από βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ξεπερνά τους 2.000 από τη στιγμή που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μεταξύ, στο γειτονικό μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στο Αφγανιστάν, όπως αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν», οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις δε φείδονται και κάνουν χρήση αυτού που οι ίδιες έχουν βαπτίσει ως «πρακτική τρομοκρατών»: την πρακτική Double tap.

Ο όρος σημαίνει μία στο στήθος και μία στο κεφάλι (double tap), ωστόσο όσον αφορά την ακολουθούμενη στρατιωτική πρακτική πρόκειται για δεύτερο κύμα επιθέσεων, κυρίως από αέρος. Είναι πλέον μόνιμη τακτική των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, και σύμφωνα με τον «Γκάρντιαν», φέτος έχει καταγραφεί επισήμως τουλάχιστον η δολοφονία 50 αθώων και παντελώς άοπλων πολιτών σε τέτοιες επιθέσεις, αρκετά συχνά δε τα θύματα είναι μέλη σωστικών συνεργείων και νοσηλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ