Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Εκτός παιδικών σταθμών 4 στα 10 βρέφη και νήπια

Το 42% των οικογενειών που έκαναν αίτηση στο Δήμο Βόλου μένει εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών, ενώ για τα 762 παιδιά που έγιναν δεκτά, τα τροφεία που θα κληθούν να πληρώσουν οι οικογένειές τους θα βαρύνουν κι άλλο τον ήδη εξασθενημένο προϋπολογισμό του νοικοκυριού.

Αποκλεισμένα είναι όλα τα παιδιά που έχουν γονιό άνεργο και οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ούτε καν να κάνουν αίτηση, με την αντιπαιδαγωγική λογική ότι «μπορούν να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι».

Απευθυνόμενη στους γονείς των λαϊκών οικογενειών της περιοχής, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, επισημαίνει: «Για την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά σου πρέπει να γνωρίζεις τους υπεύθυνους και το πού οδήγησαν οι διακηρύξεις τους. Γιατί η σημερινή κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα των μέτρων της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και της πολιτικής που εφαρμόζεται όλα τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στήριζαν και τα άλλα κόμματα της ΕΕ».

Και συνεχίζει: «Η κρίση έκανε πολύ πιο έντονες τις συνέπειες των μέτρων που είχαν όμως δρομολογηθεί και υλοποιηθεί. Ο Δήμαρχος του Βόλου, όπως και όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις έχουν λερωμένα τα χέρια τους στο τσάκισμα των όποιων υποδομών υπήρχαν, μιας και έχουν υπερασπιστεί και υλοποιήσει όλα τα μέτρα της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας.

Ελα με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα να παλέψουμε για το δικαίωμα του παιδιού σου, των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στην προσχολική αγωγή.

Να διεκδικήσουμε:

  • Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις στο Δήμο Βόλου.
  • Να παρθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα ώστε να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών. Με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση γι' αυτό το σκοπό και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων.
  • Να μπουν σε προτεραιότητα επιλογής και φροντίδας τα παιδιά του άνεργου νοικοκυριού γιατί κινδυνεύουν.
  • Να καταργηθούν τώρα τα τροφεία για όλους. Να διασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα η σίτιση των παιδιών.
  • Να γίνει πράξη η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής που παραμένει στα χαρτιά παρότι νομοθετημένη και θα μπορούσε να αποσυμπιέσει τους παιδικούς σταθμούς».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Για το ζήτημα της λειτουργίας των παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Βόλου, επερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην οποία υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα που παρουσιάζεται «είναι αποτέλεσμα των μειώσεων των κοινωνικών δαπανών όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, που στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες στην υγεία, στην παιδεία και στην πρόνοια» και τονίζουν πως «σοβαρές ευθύνες έχουν και τα όργανα της τοπικής διοίκησης, γιατί δεν συγκρούστηκαν μ' αυτή την πολιτική, αντίθετα, συμπορεύτηκαν και προώθησαν την εμπορευματοποίηση κι αυτού του κοινωνικού αγαθού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ