Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία του ΚΚΕ σε Αφίδνες - Κρυονέρι

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τις Αφίδνες προκάλεσε σημαντικές καταστροφές

Eurokinissi

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τις Αφίδνες προκάλεσε σημαντικές καταστροφές
Περιοδεία σε όλη την καμένη περιοχή των Αφιδνών, του Κρυονερίου και του Αγίου Στεφάνου έκανε το πρωί του Σαββάτου, και ενώ η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Ο βουλευτής στην περιοδεία του συνομίλησε με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, αλλά και απλούς πυροσβέστες και κατοίκους της περιοχής. Ολοι αναφέρθηκαν στην ώρα που μπήκε η φωτιά στις 4 τα ξημερώματα και κυρίως στο χώρο, ο οποίος βρίσκεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και επιδιώκεται εδώ και χρόνια να τσιμεντοποιηθούν πολλά στρέμματα δάσους μέσω των σχεδίων για δημιουργία εκεί της «Τεχνόπολις - Ακρόπολις».

Ακόμα, οι πυροσβέστες ανέφεραν στον βουλευτή τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες παλεύουν καθημερινά, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκαν και στους εθελοντές και τη δράση τους, η οποία όπως τόνισαν βοηθάει αλλά δεν μπορεί να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα σε καταστάσεις όπως του περασμένου Σαββάτου.

Αμέσως μετά την περιοδεία, σε δήλωσή του ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε:

«Κάναμε μια περιοδεία, είδαμε όλους τους καμένους χώρους, μιλήσαμε με ανώτατους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και κατοίκους. Ολα όσα μας είπαν, η ώρα που μπήκε η φωτιά, ο χώρος που μπήκε, δείχνουν ότι υπάρχουν συνεχώς εγκληματικά καταπατητικά στοιχεία. Καταπατούν και επιδιώκουν και αυτόν τον πνεύμονα να τον εξαφανίσουν. Υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος η φωτιά να πάει προς την Πάρνηθα. Θα ήταν μια καινούρια καταστροφή.

Χρειάζεται η κυβέρνηση να ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα, να καλύψει όλες τις κενές οργανικές θέσεις που είναι πάνω από 4.000 - 4.500 και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα και να κυνηγήσει τους καταπατητές που καταστρέφουν το περιβάλλον, καταστρέφουν τη ζωή. Οι άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν τη μάχη σήμερα είναι αξιέπαινοι, αλλά δεν μπορεί σε εθελοντική βάση, δεν μπορεί με το βασανισμό των πυροσβεστών να λύνονται τα προβλήματα. Πρέπει η έννοια της εμπορευματοποίησης της γης να ανατραπεί. Η εμπορευματοποίηση της γης είναι αυτή που καταστρέφει τα δάση, καταστρέφει την ίδια τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ