Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι όροι για την ηλεκτρονική δήλωση ΦΠΑ

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με ηλεκτρονικά μέσα καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση που θα δημοσιευτεί στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Η πρόσβαση στο taxisnet μπορεί να γίνει μόνο με το όνομα και τον κωδικό χρήστη, που αποτελούν απόρρητο προσωπικό στοιχείο. Πρόσθετα, συμπληρώνονται τα στοιχεία πιστοποίησης του λογιστή/φοροτέχνη ή τα στοιχεία πιστοποίησης του γραφείου παροχής λογιστικών υπηρεσιών.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων ορίζεται η 5η ημέρα του μεθεπόμενου μήνα που ακολουθεί τη λήξη της φορολογικής περιόδου.

Για τις πιστωτικές και μηδενικές δηλώσεις, ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης στο taxisnet και για τις χρεωστικές δηλώσεις η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των οφειλόμενων ποσών μέσω τραπεζών.

Για την καταβολή ΦΠΑ από χρεωστικές δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, οι φορολογούμενοι πρέπει προηγουμένως να δώσουν εντολή πληρωμής σε τράπεζες που έχουν συμβληθεί με το υπουργείο Οικονομικών. Η ηλεκτρονική δήλωση απορρίπτεται όταν το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού ή της πιστωτικής κάρτας δεν επαρκεί καθώς και στην περίπτωση που δόθηκε εντολή για ποσό μικρότερο του οφειλόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ