Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΕΠ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αδιόριστοι θα μείνουν οι περισσότεροι επιτυχόντες

Αδιόριστοι θα μείνουν οι περισσότεροι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά, όπως προκύπτει από τα σχετικά αποτελέσματα που εκδόθηκαν χτες για έξι από τις δεκαεννέα ειδικότητες. Ενα δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο των αποτελεσμάτων είναι ότι τα ποσοστά αποτυχίας των συμμετασχόντων στο διαγωνισμό κινούνται σε πολύ υψηλά - και σε ορισμένες περιπτώσεις σε απελπιστικά υψηλά - επίπεδα. Αναλυτικότερα, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Χτες το ΑΣΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού για τις ειδικότητες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Μαθηματικών, Καλλιτεχνικών, Οικονομολόγων, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικιακής Οικονομίας και Νηπιαγωγών. Ο συνολικός αριθμός των προς πλήρωση κενών θέσεων για όλες τις ειδικότητες ήταν 1.509. Για τις θέσεις αυτές δήλωσαν ότι θα διαγωνιστούν 14.568 υποψήφιοι. Πήραν μέρος και στις δύο θεματικές ενότητες του διαγωνισμού 9.168 και οι επιτυχόντες ανέρχονται μόλις στον αριθμό των 3.506. Με άλλα λόγια, πάνω από το 57% του συνόλου των επιτυχόντων δε θα καταφέρει να πάρει τον πολυπόθητο διορισμό, ενώ το συνολικό ποσοστό της αποτυχίας ανέρχεται στο 62% περίπου.

Εξειδικευμένα στοιχεία για κάθε μία από τις έξι ειδικότητες βρίσκονται στον πίνακα που ακολουθεί. Εντούτοις, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το ζήτημα των διορισμών περιπλέκεται ακόμη περισσότερο διότι, όπως διευκρινίζει το ΑΣΕΠ, οι πίνακες που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα έχουν προσωρινό χαρακτήρα δεδομένου ότι οι τελικοί πίνακες με την οριστική σειρά επιτυχίας και τους διοριστέους θα προκύψουν μετά την υποβολή των συμπληρωματικών αιτήσεων και το συνυπολογισμό των προβλεπόμενων προσαυξήσεων.

Τα τωρινά, προσωρινά αποτελέσματα για τις προαναφερόμενες έξι ειδικότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα πληροφορηθούν από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Αυτοδιοι?κήσεις όπου θα αναρτηθούν στις αρχές της βδομάδας ή μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.asep.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ