Σάββατο 10 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Καθολικές οι αντιδράσεις για τις κεραίες
  • Περιφρουρούνται οι χώροι από τους κατοίκους. Συγκέντρωση του Δήμου Πετρούπολης αύριο στη θέση «Ζαχαρίτσα»
  • Συγκέντρωση διοργανώνουν εννέα Δήμοι τη Δευτέρα, στις 12.30 μ.μ. έξω από το υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να προχωρήσουν σε όλες τις επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες προκειμένου να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση των κεραιών ραδιοφωνίας από τον Υμηττό στο Ποικίλο όρος, είναι οι κάτοικοι των Δήμων Δυτικής Αθήνας.

Αυτό τόνισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), Παναγιώτης Μπιτούνης, και οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού,Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, επισημαίνοντας τις ευθύνες όλων όσων προωθούν τέτοιες αποφάσεις σε βάρος της υγείας των πολιτών. Παράλληλα, παρουσίασαν ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία, όπως αναφέρουν, γίνεται με τρόπο αυθαίρετο και παραπλανητικό, σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αττικής. Ο Π. Μπιτούνης υπενθύμισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Γεωργίας σύμφωνα με τις οποίες, το Ποικίλο όρος και το όρος Αιγάλεω θα μετατρέπονταν σε χώρους πράσινου και αναψυχής και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει, προκειμένου να υλοποιηθεί η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μεταφορά των ραδιοφωνικών πομπών στη θέση «Αέρας» της Πάρνηθας, για την οποία, όπως δήλωσε, έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις.

«Δε ζητάμε μόνο την τήρηση της νομιμότητας, αλλά και να πάψει η Δυτική Αθήνα να είναι το χωνευτήρι οποιασδήποτε διαδικασίας που τη βλάπτει», τόνισε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος. Παράλληλα τόνισε πως πρόκειται για τη σημαντικότερη υποβάθμιση που επιχειρείται στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες και κάλεσε τον κόσμο «να πάρει την υπόθεση στα χέρια του».

Τη συμπαράταξη του ΚΚΕ με τους κατοίκους της Δυτ. Αττικής για το πρόβλημα, αλλά και για την επίλυση όλων των προβλημάτων τους γενικότερα μετέφερε ο Γεράσιμος Θεοδωράτος. «Το πρόβλημα πρώτα από όλα είναι πολιτικό και ταξικό, επισήμανε, και, αφού υπενθύμισε τις προγραμματικές συμβάσεις που συνάπτονται με τους Δήμους για τη διαχείριση των δασών στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των ορεινών όγκων, κάλεσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλοι μαζί «να αντισταθούμε στην πολιτική που προκαλεί αυτά τα προβλήματα».

Ο υφυπουργός Μεταφορών Αλέκος Βούλγαρης, σε μια προσπάθεια να σπάσει το κοινό μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, κάλεσε επιλεχτικά δύο δημάρχους σε συνάντηση για τις 6 χτες το απόγευμα. Το θέμα τέθηκε σε κοινή συνεδρίαση και ομόφωνα ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και οι εννέα δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας αποφάσισαν να μην πάει κανείς μεμονωμένα στον υφυπουργό. Αντίθετα, όλοι μαζί θα συγκεντρωθούν, μαζί με κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Οσο για τους χώρους που ενδέχεται να μεταφερθούν οι κεραίες, ήδη περιφρουρούνται από κατοίκους και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων. Επίσης την Κυριακή στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Πετρούπολης στη θέση Ζαχαρίτσα. Μια ώρα αργότερα, αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ανω Δάσους στο Χαϊδάρι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτικές συγκεντρώσεις σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη (2018-11-01 00:00:00.0)
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (2003-05-03 00:00:00.0)
Μετέωρες οι ραδιο - κεραίες (2001-03-14 00:00:00.0)
Κυβερνητική "πασαρέλα"... (1997-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ