Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετέωρες οι ραδιο - κεραίες

Ευρεία σύσκεψη για το μέλλον των κεραιών των ραδιοσταθμών που είναι σήμερα εγκαταστημένες στον Υμηττό και πρέπει να απομακρυνθούν λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου των Σπάτων, πρόκειται να γίνει αύριο στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών των ραδιοσταθμών, στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τεχνικοί του νέου αεροδρομίου.

Οπως είναι γνωστό, το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών αποφάσισε την εγκατάσταση των κεραιών στο Ποικίλον Ορος και το Αιγάλεω. Λέει μάλιστα ότι αυτό θα είναι προσωρινό, μέχρι να μεταφερθούν οριστικά στο Πάρκο Κεραιών στην Πάρνηθα. Ομως, στην προοπτική αυτή διαφωνούν τόσο οι δήμοι και οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, όσο και οι ιδιοκτήτες των σταθμών. Μάλιστα, οι τελευταίοι ζητούν να παραμείνουν οι κεραίες στον Υμηττό, αλλά να εκπέμπουν έτσι ώστε να μην παρενοχλούν τις επικοινωνίες του νέου αεροδρομίου.

Οι δήμοι Δυτικής Αθήνας συνεχίζουν να περιφρουρούν τους χώρους που πρόκειται να μεταφερθούν οι κεραίες, προκειμένου να αποτρέψουν την εγκατάστασή τους και την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής τους.

Την ομόφωνη απόφασή του, όχι μόνο να μη δεχτεί καμία νέα κεραία στο όρος Αιγάλεω, αλλά και να απομακρυνθούν από εκεί και οι ήδη υπάρχουσες, επαναβεβαίωσε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας. Η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Βέρα Νικολαΐδου, αφού άσκησε σκληρή κριτική στον δήμαρχο Βασίλη Τράπαλη για την ήπια στάση που έχει κρατήσει, τόνισε ότι ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Ακολούθως, αφού είπε ότι «οι υπουργοί μας γράφουν σαν εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε: «Οχι απλώς δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Να αντισταθούμε όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις». Τέλος, πρότεινε την επόμενη Δευτέρα να γίνει λαϊκή συγκέντρωση.

Την ίδια στιγμή κινητοποιήσεις με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, κλείσιμο σχολείων και δρόμων αποφάσισε ομόφωνα για αύριο Πέμπτη 15 του Μάρτη, στις 8 π.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, αντιδρώντας στη δημιουργία του Πάρκου Κεραιών της Πάρνηθας, ερήμην, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, επισημαίνει πως θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μέχρι την κατάργηση της απόφασης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η δίκη του δημάρχου Νίκαιας (2006-01-18 00:00:00.0)
Το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» συνεχίζεται (2001-07-17 00:00:00.0)
«Παιχνίδια» μέχρι το φθινόπωρο (2001-07-05 00:00:00.0)
Από τη Ζαλοκώστα στον... Υμηττό (2001-03-21 00:00:00.0)
Δε θέλουν κεραίες στο Χορτιάτη (2001-03-16 00:00:00.0)
"Πιέζουν" Αμερικανοί και Γερμανοί (1997-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ