Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παραίτηση - καταγγελία της Ελ. Παπαδοπούλου

Η Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά (ΑΝΔΗΠ) όταν δημιουργήθηκε στο τιμόνι των περισσότερων δήμων της Β' Πειραιά ήταν οι κομμουνιστές δήμαρχοι, που μαζί με τους συνεργάτες τους από τον προοδευτικό χώρο έδιναν τη μάχη για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των δημοτών και όχι το μακρύ χέρι του κράτους στην τσέπη τους. Η φιλοσοφία για τη δημιουργία της ΑΝΔΗΠ ήταν να έχουν οι δήμοι ένα έγκριτο τεχνικό σύμβουλο που να τους βοηθά στη χάραξη και υλοποίηση της πολιτικής τους.

Σήμερα οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Οι δήμοι της Β' Πειραιά βρίσκονται σε χέρια δημάρχων που εντάσσουν την Αυτοδιοίκηση στα γενικότερα σχέδια μιας πολιτικής που θέλει δήμους απονευρωμένους στην υπηρεσία των μονοπωλίων. Ετσι και η ΑΝΔΗΠ από σύμβουλος των δήμων έχει στην πραγματικότητα μετατραπεί σε διαχειριστή προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αβέβαιο μέλλον.

Αυτή η κατάσταση δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτή από αυτούς που έχουν άλλη αντίληψη για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η σταγόνα που ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι, ήταν η πρόσληψη με αδιαφανείς διαδικασίες στην ΑΝΔΗΠ του πρώην διευθυντή του Συνδέσμου για το νεκροταφείο, για τον οποίο εκκρεμεί ΕΔΕ από την Περιφέρεια, μετά από καταγγελίες που έγιναν εναντίον του για κακή διαχείριση και χρηματισμό. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος αποπομπής του από το Σύνδεσμο.

Μετά από αυτά, η Ελένη Παπαδοπούλου, επικεφαλής της ΔΑΣ Κερατσινίου, παραιτήθηκε από τη θέση της β' αντιπροέδρου της ΑΝΔΗΠ, παραμένοντας μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Παράλληλα, ζητά την άμεση σύγκλιση της ΕΕ και του ΔΣ για πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα οικονομικά της εταιρίας, καθώς και την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Στην επιστολή της παραίτησής της, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η δραστηριότητα της ΑΝΔΗΠ έχει περιοριστεί στην εξασφάλιση προγραμμάτων από την ΕΕ και κάποια επιχορήγηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το τμήμα μελετών έχει συρρικνωθεί και υποβαθμιστεί, γεγονός που το καθιστά ανενεργό στην εκπόνηση μελετών, η οποία είναι η πιο κερδοφόρα δραστηριότητα της εταιρίας. Επίσης, επισημαίνει πως όλα τα μέλη του προεδρείου είναι έμμισθοι και πληρώνονται κανονικά από την ΑΝΔΗΠ, όταν πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα στην πληρωμή των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεμπερδεύουν με την Αυτοδιοίκηση(2002-12-18 00:00:00.0)
Προσπαθούν να καλύψουν την κομπίνα(2000-06-08 00:00:00.0)
Στο ξεπούλημα οδηγείται και το λιμάνι Βόλου!(1999-07-10 00:00:00.0)
ΚΟΙΝΟΣ ΣΕ ΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;(1997-12-03 00:00:00.0)
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ(1996-11-08 00:00:00.0)
Αρχίζει το φαγοπότι(1996-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ