Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκρούστηκαν φέρι - μποτ

Προανάκριση για τα αίτια της χτεσινής εν πλω σύγκρουσης δύο φέρι-μποτ στη γραμμή Καβάλας - Πρίνου, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρό τραυματισμό ενός επιβάτη, αλλά κυρίως την πρόκληση υλικών ζημιών, διενεργεί το Λιμεναρχείο Καβάλας. Το ατύχημα έγινε ενώ στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους, εφόσον δεν υπήρχε πρόβλημα με τα βοηθητικά όργανα των πλοίων. Βέβαια, οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι είναι νωρίς ακόμη για τη διακρίβωση των αιτίων της σύγκρουσης.

Πάντως, το χτεσινό απίθανο συμβάν, φέρνει στην επιφάνεια τα όσα κατά καιρούς έχει καταγγείλει το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για την ασφάλεια των δρομολογίων, την καταστρατήγηση της προβλεπόμενης υποχρεωτικής 10ωρης ανάπαυσης των εργαζομένων στη διάρκεια του 24ωρου, τη συμπίεση του προβλεπόμενου χρόνου ασφάλειας από δρομολόγιο σε δρομολόγιο, την κάλυψη των ειδικοτήτων και μια σειρά άλλα ζητήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Καβάλας η εν πλω σύγκρουση έγινε ανάμεσα στα δύο οχηματαγωγά πλοία «Παπαγεωργίου 4» και «Θάσος 5». Το ατύχημα έγινε στο ύψος των θαλάσσιων εγκαταστάσεων των πετρελαίων Καβάλας, λίγα μίλια έξω από το Λιμάνι της Καβάλας. Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών του πληρώματος και επιβατών, αμέσως σήμανε συναγερμός στα δύο πλοία και το πλήρωμα εφοδίασε τους επιβάτες με τα απαραίτητα σωσίβια. Στο σημείο του ατυχήματος έφτασαν αμέσως σκάφη του λιμενικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και ένα ρυμουλκό για την ενδεχόμενη ανάγκη ρυμούλκησης των πλοίων. Τελικά, τα πλοία συνέχισαν την πορεία τους και έφτασαν στον προορισμό τους χωρίς βοήθεια.

Στα δύο πλοία επέβαιναν 80 άτομα και τα δύο 8μελή πληρώματα. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ένας επιβάτης που για κακή του τύχη βρέθηκε να κάθεται κοντά στο σημείο της σύγκρουσης. Πρόκειται για τον 32χρονο Κώστα Σούλτο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Καβάλας, δεδομένου ότι διαγνώστηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πιθανό χτύπημα στη σπονδυλική στήλη.

Οι δύο πλοίαρχοι, Κ. Κεϊμάνης (Παπαγεωργίου 4) και Π. Γκρέτσιος (Θάσος 5), αλλά και τα μέλη του πληρώματος κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πολιτική του κέρδους βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια ναυτεργατών και επιβατών (2024-08-24 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την άθλια κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες (2019-10-19 00:00:00.0)
Ναυτεργατικό ατύχημα και απανωτές βλάβες στην ακτοπλοΐα (2019-07-19 00:00:00.0)
Συνεπάγονται κινδύνους για τους επιβάτες (2010-08-07 00:00:00.0)
Θύματα των εφοπλιστών ναυτεργάτες - επιβάτες (2009-02-10 00:00:00.0)
Εβαλε νερά! (2003-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ