Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες για τις εκρήξεις

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και χτες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στις φυλακές Διαβατών, οι δύο νεαροί που φέρονται ως δράστες των εκρήξεων αυτοσχέδιων μηχανισμών, που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Ο Θωμάς Φουρλής 27 χρόνων και ο Θεόδωρος Γκινάλας 21 χρόνων, χτες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους στον Ε` τακτικό ανακριτή, Κ. Λιανό και με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή Κ. Τσούβαλου, προφυλακίστηκαν και αναμένεται να δικαστούν.

Οι δύο νεαροί θεωρούνται υπεύθυνοι για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στην είσοδο των γραφείων της Επιθεώρησης Υγείας. Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται είναι προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών από κοινού, έκρηξη τετελεσμένη κατ' εξακολούθηση και απόπειρα έκρηξης από κοινού.

Στη διάρκεια της απολογίας τους στον ανακριτή είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους δηλώνουν πως οι πελάτες τους σε όλα τα στάδια της προανάκρισης αρνήθηκαν ρητά και κατηγορηματικά τις κατηγορίες και κάνουν σαφές ότι διώκονται λόγω του πολιτικού τους φρονήματος και συγκεκριμένα επειδή είναι γνωστοί αναρχικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ