Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Καταγγέλλει ρατσιστικές επιθέσεις - κρατική καταστολή

Με αφορμή τις αυξανόμενες δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών αλλά και τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος τους, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει τις κλιμακούμενες, σχεδόν καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών και προσφύγων.

Οι ρατσιστικές αυτές επιθέσεις από συμμορίες θρασύδειλων φασιστοειδών, "χρυσαυγιτών" και μπράβων της εργοδοσίας, πυροδοτούνται αντικειμενικά από το παράλληλο πογκρόμ προσαγωγών μεταναστών - η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων μάλιστα διαθέτει έγγραφα παραμονής - στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ. Τροφοδοτούνται από τις απαράδεκτες εμπρηστικές δηλώσεις της κυβέρνησης για "ανακατάληψη των πόλεων", για "έκτακτη κατάσταση άμεσου κινδύνου" από τους μετανάστες. Υλοποιούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο την πολιτική και τη νομοθεσία των μονοπωλιακών ομίλων και της ΕΕ για φτηνό και χειραγωγημένο εργατικό δυναμικό, για μετανάστες σε αριθμό και είδος ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ο εθνικισμός-ρατσισμός είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, ώστε να διασπά και να εκμεταλλεύεται καλύτερα την εργατική τάξη. Τον έχουν βιώσει και τον αντιμετωπίζουν ξανά σήμερα οι Ελληνες εργαζόμενοι και νέοι που η καπιταλιστική κρίση τους αναγκάζει να πάρουν για άλλη μια φορά το δρόμο της ξενιτιάς σε άλλες χώρες.

Ο βασικός στόχος είναι: Σήμερα η τρομοκράτηση και η καταστολή των μεταναστών και προσφύγων, αύριο των Ελλήνων εργαζομένων, καθενός που διεκδικεί τα δικαιώματά του από την εργοδοσία και το κράτος. Η πρόσφατη κτηνωδία στη Μανωλάδα με το βασανισμό εργάτη μετανάστη, επειδή ζητούσε τα δεδουλευμένα του, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Απέναντι σε αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις και στην κρατική καταστολή κατά των μεταναστών, πρέπει άμεσα να υψωθεί ένα τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης, με την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και προσφύγων.

Κανένας ας μην έχει την αυταπάτη ότι δεν τον αφορούν. Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι πάντα, ειδικά σε συνθήκες καπιταλιστικών κρίσεων, οι εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους ξεκινούν τις επιθέσεις από τα πιο αδύναμα κομμάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας και, στη συνέχεια, γενικεύουν την εγκληματική δράση τους ενάντια σε όλους τους εκμεταλλευόμενους. Γι' αυτό πρέπει, χωρίς καθυστέρηση, να καλλιεργηθεί από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, η "μηδενική ανοχή" απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και στην πολιτική που εξυπηρετούν. Να διεκδικηθούν άμεσα:

  • Αποκάλυψη, σύλληψη και τιμωρία αυτών που οργανώνουν και συμμετέχουν στις ρατσιστικές επιθέσεις.
  • Παύση των αστυνομικών επιχειρήσεων-σκούπα κατά των μεταναστών και προσφύγων.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που εργάζονται τίμια στη χώρα, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται χρόνια και έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς.
  • Παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας σε αυτούς που το δικαιούνται, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, στους διωκόμενους από αντιδραστικά καθεστώτα.
  • Απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου 2 και στη Σένγκεν που κρατούν εγκλωβισμένους στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες με άλλες χώρες προορισμού. Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το επιθυμούν.
  • Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Ανθρώπινοι και ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας.
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία που έχει ήδη δημιουργήσει πάνω από 200.000 πρόσφυγες, αριθμός που θα πολλαπλασιαστεί αν η επέμβαση κλιμακωθεί».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελία για δολοφονική επίθεση σε βάρος μετανάστη (2019-07-26 00:00:00.0)
Στο πλευρό των μεταναστών που «φιλοξενούνται» στο Μεσολόγγι (2018-09-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς (2018-04-27 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη (2018-04-24 00:00:00.0)
Ανακοίνωση του ΚΚΕ στα Αραβικά και Αγγλικά για πρόσφυγες και μετανάστες (2016-05-26 00:00:00.0)
Παρέμβαση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» (2011-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ