Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ανησυχία για επικίνδυνο ιό

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.--

Με τον εφιάλτη της πιθανής μόλυνσης από τον επικίνδυνο ιό Χάντα ζουν περίπου 10.000 κατασκηνωτές που πέρασαν τις διακοπές τους σε χώρο κατασκήνωσης του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι από τις 10 Ιούνη ως τις 24 Αυγούστου.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνια, αφού εντόπισαν ήδη έξι κρούσματα σε κατασκηνωτές εκ των οποίων τα δύο θανατηφόρα, προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν έχουν μολυνθεί και άλλοι από τον ιό Χάντα που προκαλεί το πνευμονικό σύνδρομο HPS και μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα ποντίκια, είτε με εισπνοή είτε διά της επαφής με εκκρίματα του ζώου. Η ανησυχία εντείνεται και από τη σχετική ευκολία μετάδοσης του ιού αλλά και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ως σήμερα θεραπεία. Εντούτοις, η άμεση νοσηλεία μπορεί να αποβεί κρίσιμη για την επιβίωση των ασθενών...

Τα περισσότερα από τα κρούσματα αφορούσαν κατασκηνωτές που διέμεναν στις πιο οικονομικές σκηνές του καταυλισμού. Τα συμπτώματα μόλυνσης από τον ιό θυμίζουν γρίπη και εξελίσσονται σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ προκαλούν ακόμη και το θάνατο στο 30% των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ