Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Καταγγελίες για ξυλοδαρμό απεργών μεταλλωρύχων

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Καταγγελίες για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στη διάρκεια ανακρίσεων στις οποίες υποβλήθηκαν από όταν έγινε το αιματοκύλισμα της απεργίας στο ορυχείο Μαρικάνα στις 16 Αυγούστου έκαναν χτες τουλάχιστον 140 από τους 270 συλληφθέντες απεργούς μεταλλωρύχους του ορυχείου Μαρικάνα. Οι εργάτες (εκ των οποίων 162 αφέθηκαν προχτές βράδυ προσωρινά ελεύθεροι υπό όρους) φέρεται να διευκρίνισαν ότι υπέστησαν ξυλοδαρμό από ανακριτές που ζητούσαν να μάθουν πώς και ποιοι είχαν σκοτώσει, λίγες μέρες πριν το αιματοκύλισμα της απεργίας της 16ης Αυγούστου, δύο αστυνομικούς...

Στο μεταξύ ολοένα και περισσότεροι εργάτες φαίνεται να συμμετέχουν καθημερινά στη μεγάλη απεργία στο ορυχείο Μαρικάνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Λονμίν», για δουλειά προσήλθε τη Δευτέρα μόλις το 4,5%. Η διοίκηση της εταιρείας πρόσθεσε πως δεν σκοπεύει να απολύσει τους απεργούς, εκτοξεύοντας τις απειλές της πιο έμμεσα αφού διαπίστωσε κίνδυνο συνολικά για περίπου 40.000 θέσεις εργασίας που έχει στην ευρύτερη περιοχή του Ράστενμπουργκ λόγω της ανάσχεσης λειτουργίας του ορυχείου Μαρικάνα για περίπου ένα μήνα.

Το ίδιο 24ωρο συνεχίζεται και η απεργία περίπου 12.000 εργατών του χρυσωρυχείο της εταιρείας «Γκολντ Φιλντς», έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ με βασικό αίτημα την αύξηση του μισθού από τα 4.000 στα 12.500 ραντ. Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο χρυσωρυχείο KDC απεργούν από την περασμένη Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ