Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Η ανεργία καλπάζει

Νέα αύξηση της επίσημης ανεργίας σημειώθηκε τον Αύγουστο στην Ισπανία, δείχνοντας και αυτό το στοιχείο το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης. Τους 4.630.000 έφτασαν όσοι εμφανίζονται να αναζητούν δουλειά, δηλαδή ένα μέρος αυτών που είναι πραγματικά άνεργοι. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας, το δεύτερο τρίμηνο παρά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η ανεργία έφθασε το 24,63% ενώ αυτή των νέων ανέρχεται στο 53%.

Τον Αύγουστο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στους τομείς των υπηρεσιών (42.391 περισσότεροι άνθρωποι αναζητούσαν εργασία), της βιομηχανίας (+6.748) και των κατασκευών (+2.482).

Την ίδια στιγμή τα λαϊκά στρώματα στη χώρα αντιμετωπίζουν μια βάρβαρη επίθεση λιτότητας, περικοπής δικαιωμάτων που εξαπολύεται από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, προκειμένου οι καπιταλιστές να βγουν με λιγότερες συνέπειες από την κρίση. Εκεί αποσκοπεί η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων πρώτα και κύρια της εργατικής δύναμης (δηλαδή ανεργία για τους εργάτες) και ταυτόχρονα η μείωση της τιμής της, με τσεκούρεμα μισθών, κατακτήσεων και παραπέρα χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ