Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Παρατείνονται οι συμβάσεις με τους μεταφορείς

Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρατείνονται ως τις 30-6-2013 οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους μεταφορείς για τη μεταφορά των μαθητών. Το όλο θέμα περνά στη δικαιοδοσία των Περιφερειών της χώρας, ενώ η παράταση των συμβάσεων θα γίνει με κόστος το οποίο διαμορφώνεται κατόπιν διαπραγμάτευσης, απομειωμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012. Οπου προκύψει αδυναμία των μεταφορέων να ανταποκριθούν στην παράταση της σύμβασή τους και συνεπώς στην εκτέλεση του έργου που έχουν αναλάβει, δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες να αναθέτουν το έργο με απευθείας ανάθεση σε άλλο μεταφορέα και με κόστος που δε θα υπερβαίνει το ισχύον. Δηλαδή, με το κόστος που είχε διαμορφωθεί τον Ιούνιο του 2012 απομειωμένο τουλάχιστον κατά 17%.

Ετσι, μετά τις περσινές εγκυκλίους που μείωναν δραστικά τους δικαιούχους μεταφοράς μαθητές, τώρα μειώνονται και οι αποδοχές των μεταφορέων.

Για τις περιπτώσεις που υπάρχουν οι διαγωνισμοί των δήμων οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτοί οι διαγωνισμοί δεν αναβάλλονται, ματαιώνονται ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο επηρεάζονται από τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά αντιθέτως οι δήμοι οφείλουν να συνεχίσουν τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Τέλος, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, το ποσό των 21.000.000 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 30.6.2012.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ