Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Λίγα βάζετε, πολλά παίρνετε

Η επιβεβαίωση αυτού που από την αρχή είχαμε γράψει, για την πραγματική επιδίωξη (και) του νέου σχήματος που παρουσιάζεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, άρχισε να... φωτογραφίζεται με τις πληροφορίες που πλέον διαρρέονται στον Τύπο. Δηλαδή ότι η κατασκευή/διαχείριση του γηπέδου, είναι το «κλειδί» της υπόθεσης. Η ομάδα αποτελεί το όχημα/πρόσχημα για τις πραγματικές μπίζνες και την κερδοφορία των ενδιαφερομένων.

Σε κάθε ομάδα/εταιρεία, κάθε επίδοξος «σωτήρας» (πριν και μετά από τον εκάστοτε αναφερόμενο) ένα ζητούμενο έχει. Τον πολλαπλασιασμό των κερδών του. Ετσι και τώρα στην ΠΑΕ ΑΕΚ το σχήμα - με μπροστάρηδες έναν Ελληνα εφοπλιστή από το Λονδίνο και τον επικεφαλής ομάδας κεφαλαιοκρατών (επενδυτικό fund) - το ίδιο αναζητά. Την «κότα που κάνει τα χρυσά αυγά». Μια πτωχευμένη - άρα με ελάχιστο κόστος απόκτησης - εταιρεία, με εμπορεύσιμη περιουσία (δηλαδή γήπεδο).

Σ' αυτό έχουν επικεντρωθεί οι έρευνές τους. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα έχουν καταρτίσει μελέτες και τα αρχικά πλάνα τους. Περιλαμβάνουν γήπεδο 25-28 χιλιάδων θέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 50-60 εκατ. ευρώ. Μέρος της χρηματοδότησης φέρεται πως θα καλύψει το σχήμα που θ' αποκτήσει την ΠΑΕ, ένα άλλο θα βρεθεί από δάνειο (ίσως από την επενδυτική τράπεζα Seymour Price, στην οποία εμπλέκονται άμεσα...) και το υπόλοιπο από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κράτους (π.χ. χρηματοδότηση πάρκινγκ). Πώς το λέγανε παλιά στα λούνα παρκ; Λίγα βάζετε, πολλά παίρνετε.

Και μια... λεπτομέρεια. Ως τώρα οικόπεδο και κτίσμα (γήπεδο) είναι ιδιοκτησία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Θα παραμείνει έτσι ή η είσοδος «των σωτήρων» στην ΠΑΕ, προϋποθέτει αλλαγή υπέρ τους της ιδιοκτησιακής κατάστασης; Η διοίκηση της ερασιτεχνικής έχει κάποια απάντηση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ