Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ζητούν από άνεργους γονείς τροφεία

Για να γίνει κατανοητό το τι σήμαινε η απόφαση της κυβέρνησης θα πούμε το εξής: Για κάθε παιδί που πήγαινε σε βρεφικό σταθμό (δημόσιο ή ιδιωτικό), ο δήμος ή ο ιδιοκτήτης έπαιρνε το ποσό των 3.700 ευρώ το χρόνο για το σύνολο των υπηρεσιών που παρείχε στο βρέφος. Αυτό το ποσό λοιπόν μειώθηκε σε 2.975 ευρώ. Τώρα, λένε στους γονείς ότι το ποσό των 2.975 ευρώ αφορά το κόστος χωρίς σίτιση, χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνεται το φαγητό... Και γι' αυτό ζητούν από τους γονείς μια διαφορά που φτάνει ακόμα και τα 400 ευρώ το χρόνο.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούσε το σύνολο των τροφείων και έτσι οι γονείς (σ.σ. όσοι συμμετείχαν είναι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες) δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ. Τώρα, ακόμα κι αν είναι άνεργοι ή δουλεύουν για ένα - δυο μεροκάματα το μήνα, χρειάζεται να πληρώσουν έως και 30 με 40 ευρώ το μήνα για να τρώνε τα παιδιά τους πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό.

Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, που διαφήμιζαν τότε τα αστικά ΜΜΕ και που τον πραγματικό χαρακτήρα της μόνο ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» είχε αναδείξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ