Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχής επίθεση στο λαϊκό εισόδημα

Τη συμμετοχή γενικά της Τοπικής Διοίκησης, και της δημοτικής αρχής Αθήνας ειδικότερα, στην εφαρμογή της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου (με φορομπηξία, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και εμπορευματοποίησή τους, απολύσεις προσωπικού) κατήγγειλαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας του ΚΚΕ.

Αφορμή, η ψήφιση του ισολογισμού - απολογισμού του προϋπολογισμού 2011, απ' όπου προέκυψε ότι: Η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε κατά άλλα 9 εκατ., συν άλλα 50 εκατ. που «εξοικονομήθηκαν» από περικοπές στη μισθοδοσία των υπαλλήλων και απολύσεις συμβασιούχων. Ο μόνος κωδικός στα ποσά από έσοδα που αυξήθηκε ήταν αυτός από πρόστιμα και παράβολα, ο οποίος από 13 εκατ. προϋπολογισθέντα ανήλθε σε 18 βεβαιωμένα, αποτέλεσμα του κυνηγητού όπου έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή κατά μικροεμπόρων και αυταπασχολουμένων.

Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή καθαίρεσε δύο από τους συμβούλους που η ίδια είχε διορίσει στο ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου) επειδή τόλμησαν να υπερψηφίσουν υπέρ της επαναπρόσληψης 272 πρόσφατα απολυμένων συμβασιούχων. Η δημοτική αρχή θέλει λυμένα τα χέρια και καμία αντίρρηση προκειμένου να εφαρμόσει κατά γράμμα τις επιταγές συγκυβέρνησης και ΕΕ για απολύσεις και ανακύκλωση ανέργων, οδηγώντας τους σταθμούς του δήμου σε υποβάθμιση.

Την ώρα της συνεδρίασης έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στους σταθμούς και γονείς, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να τους δώσει το λόγο στο συμβούλιο, ωστόσο επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο δηλώνουν την προσήλωσή τους «στο δημόσιο και παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών», καταγγέλλουν τη διορισμένη από τη δημοτική αρχή διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ), ζητούν να ανατραπούν τα «απεχθή σχέδιά της» που «οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους και σε απόγνωση τους γονείς καθώς αποδομείται συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο προσχολικής αγωγής της χώρας μας με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του». Μάλιστα, εργαζόμενοι και γονείς δηλώνουν «...με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας στην ίδρυση κοινωνικών συνεταιρισμών (σ.σ. όπως επιδιώκει η δημοτική αρχή για να λειτουργήσει τους σταθμούς) που αποτελούν το πρόσχημα για την ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής και τη μεταφορά του λειτουργικού κόστους των παιδικών σταθμών στους γονείς των φιλοξενουμένων παιδιών».

Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στο ΔΒΑ, την έλλειψη προσωπικού, γενικά την υποβάθμιση των παιδικών σταθμών είχαμε και χτες στα κεντρικά του ΔΒΑ στα Σεπόλια από εργαζομένους και απολυμένους του. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ Στ. Λάμπρου, Μ. Δανδουλάκης. Οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν την κεντρική υπηρεσία και τα στεγασμένα εκεί μαγειρεία.

Κάποια προβλήματα που προέκυψαν με τη σίτιση των σταθμών με φαγητό αντιμετωπίστηκαν έστω με πρόχειρα γεύματα. Ωστόσο, η δημοτική αρχή έσπευσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, στοχοποιώντας με σχετική ανακοίνωση τους συγκεντρωμένους, αποσιωπώντας ότι επιμένοντας στην απόλυσή τους εξώθησε τα πράγματα ως εκεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισε «λουκέτο» σε τρεις παιδικούς σταθμούς για την επόμενη χρονιά (2018-05-08 00:00:00.0)
Αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς (2013-10-24 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις σε πόρους, υποδομές, προσωπικό (2013-01-01 00:00:00.0)
Σε δεινή θέση οι εργαζόμενοι (2012-09-29 00:00:00.0)
Εκατοντάδες παιδάκια δίχως φαγητό (2012-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ