Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέο κρούσμα αστυνομοκρατίας

Ο γλύπτης Κώστας Ρόθος
Ο γλύπτης Κώστας Ρόθος
Θύμα της ατμόσφαιρας που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στο λαό με τον «τρομονόμο», έπεσε ο γλύπτης και καθηγητής στα ΤΕΙ Αθήνας, Κώστας Ρόθος, προχτές το βράδυ.

Οπως καταγγέλλει ο ίδιος, προχτές, στις 7.15 μ.μ., ενώ πήγαινε με το αυτοκίνητό του στο εργαστήριό του στον Κολωνό, αντιλήφθηκε πίσω του ένα περιπολικό. Δεν έδωσε σημασία, αλλά μετά από μερικά τετράγωνα το περιπολικό συνέχισε να τον ακολουθεί. Στρίβοντας στο δρόμο όπου βρίσκεται το εργαστήριο (Χαονίας 11) και λίγο πριν παρκάρει, το περιπολικό τού έκανε σήμα με τον προβολέα του, ενώ με τηλεβόα οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό, του είπαν να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και να ακουμπήσει τα χέρια στο τιμόνι. Ο Κ. Ρόθος υπάκουσε. Οι αστυνομικοί βγήκαν από το περιπολικό, άνοιξαν την πόρτα του, του είπαν να σηκώσει τα χέρια ψηλά και τον ρώτησαν αν έχει κάτι παράνομο πάνω του ή στο αυτοκίνητο. Τους απάντησε αρνητικά, αλλά εκείνοι του έκαναν σωματική έρευνα και ερεύνησαν και το αυτοκίνητο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί του μιλούσαν στον ενικό, ενώ ο Κ. Ρόθος απαντούσε στον πληθυντικό.

Αφού δε βρήκαν τίποτα το παράνομο, του ζήτησαν όλα τα χαρτιά του αυτοκινήτου και την ταυτότητά του. Τους τα έδωσε, τα έλεγξαν, τα βρήκαν εντάξει και τότε, προφανώς βλέποντας την ιδιότητά του, άρχισαν να του μιλούν στον πληθυντικό. Αφού τέλειωσε η έρευνα, ο γλύπτης, όπως έχει δικαίωμα κάθε πολίτης, ζήτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του περιπολικού και τους υπηρεσιακούς αριθμούς των αστυνομικών (όχι τα ονόματά τους) και τον αριθμό του περιπολικού. Εκείνοι, όχι μόνο δεν έδωσαν τους αριθμούς της στολής τους, αλλά και επιδεικτικά τους έκρυψαν. Ο Κ. Ρόθος σημείωσε τον αριθμό του περιπολικού και τους είπε είναι παράνομο να μη δίνουν τα στοιχεία τους και ότι θα το καταγγείλει. Εκείνοι απάντησαν «πάρε το "100", δώσε το νούμερο του περιπολικού για να μάθεις τα στοιχεία μας». Εκείνος επέμενε, αλλά οι αστυνομικοί έφυγαν λέγοντάς του «δεν τα δίνουμε και κάνε ό,τι θέλεις»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ