Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πυροδοτεί ρατσιστικές επιθέσεις

Συνεχίζει η κυβέρνηση να πυροδοτεί ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών με δηλώσεις όπως η χτεσινή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια. «Λέω ξεκάθαρα ότι χώρος στην Ελλάδα δεν υπάρχει», είπε ο υπουργός μιλώντας από την Πάτρα, όπου επεκτάθηκαν οι αντιμεταναστευτικές επιχειρήσεις, εννοώντας ότι δεν υπάρχει χώρος για κανέναν μετανάστη. Ο Ν. Δένδιας είπε ότι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα έχουν διωχτεί από την Ελλάδα τουλάχιστον 2.000 μετανάστες, προσθέτοντας ότι η αστυνομική επιχείρηση με στόχο τους μετανάστες «είναι μια επιχείρηση που δεν έχει τέλος». Ανέφερε δε πως θα συνεχίσει να γίνεται, είτε με τοπικές δυνάμεις είτε με δυνάμεις που μεταφέρονται σε άτακτα χρονικά διαστήματα.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες εκπροσώπων των αστυνομικών για ελλείψεις σε προσωπικό, ο Ν. Δένδιας έκανε λόγο για αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Οπως ανέφερε, «θα δημιουργηθεί μια άλλη Αστυνομία, που θα απελευθερωθεί από τη στατική της δομή».

Εξάλλου, την περασμένη Δευτέρα 425 μετανάστες προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν οι 6. Από την έναρξη των αντιμεταναστευτικών επιχειρήσεων έχουν προσαχθεί 29.511 μετανάστες και συνελήφθησαν 2.605.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ