Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα τροφεία

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας (συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 3/10, 7 μ.μ., στο Ενιαίο Λύκειο «Μίλτος Κουντουράς», πρώην πολυκλαδικό, στη «Ρενό») κάνουν οι γονείς της περιοχής που στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Διαμαρτύρονται για τα δυσθεώρητα τροφεία, το λίγο προσωπικό, την προβληματική τροφοδοσία, το μεγάλο αριθμού παιδιών που έμειναν εκτός σταθμών.

Σημειωτέον ότι υπό την πίεση των γονιών, το ΔΣ του δήμου με δύο προηγούμενες αποφάσεις του (η πρώτη ομόφωνη, η δεύτερη με συντριπτική πλειοψηφία) αντιτάχθηκε στα τροφεία. Ωστόσο, η δημοτική αρχή τα επιβάλλει, κρυπτόμενη πίσω από τον «Ενιαίο Φορέα Δράσεων» που έστησε ότι δήθεν είναι ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο και είναι δική του απόφαση. Ηδη έστειλε «μπιλιετάκια» στους γονείς μέχρι 15 Οκτώβρη να πληρώσουν τους δύο πρώτους μήνες (Σεπτέμβρη/Οκτώβρη).

Στον αντίποδα, η Επιτροπή Γονέων, με ανακοίνωσή της, καλεί τους γονείς να μην πληρώσουν τροφεία. Τονίζει ότι «Οι παιδικοί σταθμοί είναι υποχρέωση της πολιτείας και όχι φιλανθρωπική παραχώρηση, ούτε ανταποδοτική υπηρεσία όπως ισχυρίζονται. Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη είχε γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησαν από τη δήμαρχο και άλλους παράγοντες της διοίκησης με τους οποίους συναντήθηκαν να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε προσωπικό, να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία των σταθμών με τρόφιμα, υλικά και πετρέλαιο, να μην επιβληθούν τα τροφεία που αποφάσισε η δημοτική διοίκηση, ποσά δυσβάσταχτα σε καιρούς ανείπωτης στέρησης για τις λαϊκές οικογένειες. Προειδοποίησαν, μάλιστα, τη δημοτική αρχή ότι δεν πρόκειται να εισπράξει, οι γονείς δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

Η δήμαρχος Ευτ. Αποστολάκη (εκλέχτηκε με στήριξη τοπικών στελεχών ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) με κυνισμό είπε ότι είναι «λαϊκισμός» να λέμε «όχι» στα τροφεία. Κι αυτό, ενώ υπάρχουν δύο τουλάχιστον αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην επιβολή τροφείων. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι είναι απόφαση του Ενιαίου Φορέα Δράσεων του δήμου (Νομικό Πρόσωπο του δήμου) ο πρόεδρος του οποίου Δ. Παΐδας υπερασπίστηκε τα τροφεία. Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παιδιά να διωχθούν από τους σταθμούς του δήμου, αν οι γονείς τους δεν καταβάλουν τα τροφεία («θα το δούμε στο ΔΣ του Ενιαίου Φορέα...»), προκαλώντας τη δίκαιη αντίδραση των συγκεντρωμένων γονέων. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Μπ. Μπόβου ότι «ο δήμος δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ