Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινές από 7 έως 34 χρόνια με τον «τρομονόμο»

Συνολικά σε 34 χρόνια κατά συγχώνευση καταδικάστηκαν οι Δ. Μπολάνο, Μ. Νικολόπουλος και Γ. Νικολόπουλος για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και για ηθική αυτουργία σε απλή συνέργεια σε τρεις εκρήξεις με άγνωστους δράστες, που προήλθε κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπους και 7 χρόνια στον Χ. Τσάκαλο για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση.

Αυτό αποφάσισε χτες το δικαστήριο. Ολοι παραπέμπονται με τις διατάξεις του γνωστού «τρομονόμου». Μετά την άρνηση των 4 μελών της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης να δεχτούν και νέο διορισμό συνηγόρων, το δικαστήριο στον Κορυδαλλό αποφάσισε χτες μπροστά σε άδεια εδώλια και άδεια έδρανα των δικηγόρων. Στις τελευταίες συνεδριάσεις οι κατηγορούμενοι είχαν αποχωρήσει δηλώνοντας ότι δεν θα παραστούν στη δίκη και ότι δεν εκπροσωπούνται από κανένα δικηγόρο και δεν φοβούνται τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Από τη διαδικασία και τις καταθέσεις των μαρτύρων δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για συμμετοχή τους στις ενέργειες που εξετάστηκαν. Τέλος να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι δικάζονται στις 8 Οκτώβρη στις φυλακές Κορυδαλλού και για άλλες δράσεις της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης. Μαζί τους δικάζονται και άλλοι που είτε έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη συμμετοχής είτε αρνούνται κάθε σχέση. Συγκεκριμένα, δικάζονται 13 φυλακισμένοι, από αυτούς 9 είναι μέλη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης (όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει) και 8 που διώκονται, δύο εκ των οποίων καταζητούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ