Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάνω στο τρακτέρ «έφυγε» ο Ευριπίδης Πουλαράκης

Τραγικό θάνατο βρήκε, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ο σ. Ευριπίδης Πουλαράκης, την ώρα που, με το τρακτέρ, όργωνε το χωράφι. Ο σ. Ευριπίδης που, σε ηλικία 83 χρόνων, ασχολούνταν ακόμα με τη γεωργία, πρόσφερε πολλά στο εργατικό και αγροτικό κίνημα κι όλοι θα τον θυμούνται για την ορμή και τη μαχητικότητα με την οποία υπερασπιζόταν τις θέσεις του Κόμματος στις πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις με τους συντοπίτες του, οι οποίοι και τον εκτιμούσαν.

Η κηδεία του έγινε προχτές το απόγευμα, στη Ρευματιά Φαρσάλων παρουσία συντρόφων, συναγωνιστών, συγγενών και φίλων.

Oπως υπογραμμίστηκε και στον επικήδειο που εκφώνησε εκπρόσωπος του Κόμματος, «ο σύντροφος Ευριπίδης πορεύτηκε στη ζωή του πιστός στα ιδανικά του Αγώνα, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης και του Σοσιαλισμού. Ταύτισε τη ζωή του με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και μέσα από τις τάξεις του πάλεψε σ' όλη του τη ζωή για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

Στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, νέος ακόμα μαζί με άλλους κομμουνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους έδωσε δυναμικό "παρών" στο προσκλητήριο του Αγώνα. Εντάχθηκε στο Αντάρτικο και μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ αγωνίστηκε με πίστη για την κοινωνική απελευθέρωση και την τιμή του Λαού.

Για αυτούς τους αγώνες του και τη συμμετοχή του στο κίνημα κυνηγήθηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και φυλακίστηκε από το καθεστώς και το αστικό κράτος. Τίποτα δεν τον πτόησε όμως. Εμεινε μέχρι το τέλος αταλάντευτα πιστός στα ιδανικά της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής θεωρίας, λαϊκός αγωνιστής και δημοκράτης.

Την πίστη του αυτή υπηρέτησε και ως πρόεδρος του παραρτήματος Φαρσάλων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ως μέλος του ΚΚΕ»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ