Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εξομολογήσεις ... μαμούθ

Την κωμική ταινία με τίτλο «Μαμούθ», σε σκηνοθεσία των Μπενουά Ντελεπίν και Γκιστάβ Κερβέρ, θα προβάλει απόψε στις 22.00 η ΕΤ-1.

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της μεγάλης καριέρας του υποδύεται τον Σερζ Πιλαντός, έναν εξηντάχρονο που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Εργάζεται από τα δεκάξι του σε διάφορες δουλειές αλλά όπως διαπιστώνει η γυναίκα του Κατρίν, η οποία ασχολείται με αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχουν όλα τα ένσημα για τη συνταξιοδότησή του. Ορισμένοι εργοδότες παρέλειψαν να κάνουν τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διατυπώσεις, με αποτέλεσμα ο Σερζ να πρέπει ή να εξαγοράσει τα ένσημα που λείπουν ή να τα μαζέψει. Μετά από παρότρυνση της Κατρίν, αποφασίζει να βγάλει από το γκαράζ την αραχνιασμένη αγαπημένη του μοτοσικλέτα, το «Μαμούθ», και να γυρίσει στα μέρη που έζησε και δούλεψε στο παρελθόν...

Ο ήρωας της ταινίας είναι κατά κάποιον τρόπο «άτομο με ειδικές ανάγκες» που έχει να αντιμετωπίσει μια σύγχρονη κοινωνία η οποία είναι πέραν των ικανοτήτων του. Ευτυχώς στη ζωή υπάρχουν τρεις γυναίκες στις οποίες έχει δώσει όλο του το συναίσθημα... Η σύζυγός του Κατρίν (Γιολάντ Μορό), η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τις καθημερινές του δυσκολίες αλλά τον αγαπάει βαθιά. Η Γιασμίν (Ιζαμπέλ Ατζανί), η πρώτη του αγάπη, ο φύλακας άγγελος που έρχεται στο πλευρό του κάθε φορά που ο Ζερζ έχει συναισθηματικές δυσκολίες. Τέλος, η ανιψιά του Μις Μινγκ, η φρεσκάδα και η φαντασία της οποίας του ανοίγουν νέους ορίζοντες σε κόσμους που ποτέ πριν δεν υποψιαζόταν ότι υπάρχουν.

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Γιολάντ Μορό, Ιζαμπέλ Ατζανί, Μις Μινγκ, Αννά Μουγκαλίς.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 02.00, το STAR θα προβάλει την κοινωνική ταινία «Εξομολογήσεις γυναικών», σε σκηνοθεσία Κάλι Κούρι.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της στο περιοδικό ΤΙΜΕ, η Σίνταλι Γουόκερ, διάσημη θεατρική συγγραφέας στη Νέα Υόρκη, δε διστάζει να μιλήσει για τα άσχημα παιδικά της χρόνια. Μια δήλωση που επιφέρει την οργή της μητέρας της. Τότε οι φίλες της μητέρας της, που όταν ήταν ακόμη μικρά κορίτσια είχαν δημιουργήσει την αδελφότητα Για - Για, απάγουν την Σίνταλι και την... μεταφέρουν από τη Νέα Υόρκη στη γενέτειρά της, τη Λουιζιάνα, όπου εκεί αναλαμβάνουν να της εξηγήσουν τους λόγους που η μητέρα της είχε υιοθετήσει απέναντί της τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά... Πρωταγωνιστές: Σάντρα Μπούλοκ, Ελεν Μπερνστίν, Φιόνουλα Φλάναγκαν, Τζέιμς Γκάρνερ, Ασλεϊ Τζουντ, Μάγκι Σμιθ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ένοικος (2005-11-06 00:00:00.0)
Επταήμερο ταινιών του Φ. Τριφό στο ΑΛΦΑΒΙΛ (2003-07-26 00:00:00.0)
Κινηματογράφος εν δράσει (2002-02-05 00:00:00.0)
Ο πιο καλός καθηγητής (2000-06-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-07-24 00:00:00.0)
Ο κόσμος της Αντονιέτα (1997-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ