Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 7ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση στην Περιφέρεια για τα προβλήματα στα σχολεία

Παρέμβαση για τα πολλά και καυτά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων - απαιτώντας ταυτόχρονα να δοθούν άμεσα λύσεις - πραγματοποίησαν προχτές στον διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, κ. Κουμέντο, εκπρόσωποι της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων.

Οι γονείς έθεσαν κατά προτεραιότητα τα άμεσα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων που αφορούν την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και την άμεση και αναγκαία έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων, καθώς στα σχολεία έφτασε μόλις το Σεπτέμβρη η 1η δόση από τη συνολική χρηματοδότησή τους για το 2012, σαφώς μειωμένη σε σχέση με το περσινό κονδύλι. Ο διευθυντής εκπαίδευσης της Περιφέρειας στην πεπατημένη της μετάθεσης των ευθυνών πέταξε «το μπαλάκι» στο Δήμο, δηλώνοντας ότι η χρηματοδότηση δεν είναι δική του αρμοδιότητα. Για δε τα κενά των εκπαιδευτικών δήλωσε ότι μέχρι τις 15 Οκτώβρη θα έχουν καλυφθεί.

Εντονα από την πλευρά της Ενωσης όσο και του εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων του 9ου Ειδικού Σχολείου μπήκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μεταφορά των μαθητών με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα Ειδικά Σχολεία να αδυνατούν να λειτουργήσουν. Και γι' αυτό το ζήτημα ο κ. Κουμέντος είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης και των Συλλόγων απαίτησαν συγκεκριμένα μέτρα τόσο για το ζήτημα του υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία όσο και του ιατρικού ελέγχου τους, καθώς παιδιά εμφανίζονται να είναι ανεμβολίαστα και οι γονείς να μην μπορούν να προσκομίσουν ούτε τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας που ζητούνται από τα σχολεία. Από την πλευρά του ο διευθυντής εκπαίδευσης της Περιφέρειας αρκέστηκε στη δήλωση ότι δεν έχει καμία έγγραφη καταγγελία από διευθυντή σχολείου για παιδιά που υποσιτίζονται, για το δε ζήτημα των εμβολιασμών και ιατρικών ελέγχων δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τους διευθυντές των σχολείων ώστε να καλούν τις κινητές μονάδες νοσοκομείων και της Περιφέρειας που θα τους υποδείξει για τα απαραίτητα.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ενωσης δεσμεύτηκαν ότι το επόμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις των Συλλόγων και γονιών θα αποκτήσουν ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα και ξεκαθάρισαν ότι θα υψώσουν τοίχος απέναντι σε κάθε προσπάθεια να τιμωρούνται μαθητές με εισαγγελείς και δίκες γιατί αγωνίζονται με το πρόσχημα των «χαμένων»... διδακτικών ωρών, από ένα κράτος που Οκτώβρη μήνα δεν έχει λύσει τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία με αποτέλεσμα να τρέχουν χαμένες διδακτικές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ