Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση οι μουσικοί

Γενική συνέλευση στις 11/10 (2 μμ), στα γραφεία του (Σαπφούς 10) θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, με θέμα την προσεχή δράση του. «Η επίθεση που δεχόμαστε είναι γενικευμένη. Δεν μπορεί με ατομικούς όρους να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη ανεργία, η κατρακύλα στα μεροκάματα, η μαύρη εργασία, η φτώχεια, η εξαθλίωση. Πρέπει το σωματείο να γίνει εργαλείο ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας».

«Δεν έχουμε καμιά ελπίδα από τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης ή του υπουργού Εργασίας. Πρόκειται για κυβέρνηση που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, που έχει ικανοποιήσει στο έπακρο όλες τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας. Ειδικά, το υπουργείο Εργασίας έχει λάβει εύσημα για την προσπάθεια που κάνει σ' αυτή την κατεύθυνση, με το σφάξιμο μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών κλπ. Τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, όπως η διατήρηση του εποχιακού επιδόματος, η προστασία των ανέργων, η επανένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ, δεν θα έχουν καμιά τύχη αν δεν υπάρξει εκείνη η δύναμη που θα τα παλέψει. Πρέπει τώρα να συσπειρωθεί ο κλάδος γύρω από το σωματείο. Πρέπει ο αγώνας μας να συναντηθεί με το εργατικό κίνημα. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα "Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία", με γερό σωματείο που θα πατάει στους χώρους δουλειάς. Πρέπει να συζητηθούν οι εξελίξεις μέσα στους χώρους δουλειάς, με συσκέψεις στο Σωματείο», τονίζει η ανακοίνωση του ΠΜΣ.

Σημειώνουμε ότι το σωματείο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (1/10) στο υπουργείο Εργασίας για το εποχιακό επίδομα και την προστασία των ανέργων, απαίτησε συνάντηση με τον υπουργό, που δεν έγινε και έτσι επέδωσε ψήφισμα στο γραμματέα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ