Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι λογοτέχνες μαζί με το λαό

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση πραγματοποιεί η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών την Κυριακή 7/10, 10.30 π.μ. στην αίθουσά της Γεναδίου 8. Τα θέματά της είναι: Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στις 14/10 (από τις 10 π.μ.). Απολογισμός πεπραγμένων του ΔΣ. Οικονομικός απολογισμός. Εκθεση εξελεγκτικής επιτροπής. Ψήφιση των απολογισμών. Εισήγηση για ανακήρυξη επιτίμων μελών. Οποιο άλλο θέμα προταθεί και εγκριθεί στη συνέλευση.

Η Αγωνιστική Παράταξη Ελλήνων Λογοτεχνών - Συνεργαζόμενων (ΑΠΕΛ-Σ), καλεί όλα της τα μέλη και φίλους να συμμετέχουν και να στηρίξουν τη δράση της ΑΠΕΛ-Σ, ώστε η ΕΕΛ να συνδεθεί με τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, να διαμορφώσει κοινό πλαίσιο πάλης με όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία και να καταδικάσει έμπρακτα την πολιτική καρατόμησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Οι καλλιτέχνες ζούμε την κάθετη πτώση του βιοτικού μας επιπέδου, όπως οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων. Χάνουμε κάθε δικαίωμα, οδηγούμαστε στην εξαθλίωση. Με τις αποφάσεις της η ΓΣ μπορεί να συμβάλει στην αλληλεγγύη και την προστασία των λογοτεχνών, να βάλει τα πλαίσια διεκδίκησης και αγώνα, για να εμποδίσει την πολιτική που αντιμετωπίζει τον πολιτισμό ως εμπόρευμα και τους εργαζόμενους σε αυτόν σαν μέσα παραγωγής κέρδους. Μπαίνουμε μπροστά, συντονισμένα, αποφασιστικά για να ανατρέψουμε την πολιτική που παραδίδει τον πολιτισμό και την εργατική τάξη στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα της ολιγαρχίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ