Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΧΑΪΑΣ
Καταγγέλλει μεθοδεύσεις εκφοβισμού

Τη δημοτική αρχή (ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ) του δήμου Πατρέων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας για τις μεθοδεύσεις, που στόχο έχουν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», οι οποίο είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της απόφασής τους για κλιμάκωση του αγώνα βρίσκονται καθημερινά σε κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις, πορείες, συμβολικές καταλήψεις του δημαρχείου και άλλα). Η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων και η διοίκηση του Συνδικάτου κατά τη διάρκεια κινητοποίησης την περασμένη Τρίτη συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Γ. Δημαρά, ο οποίος, αφού είπε ότι δε φέρει καμία ευθύνη, τους προειδοποίησε πως θα απευθυνθεί στη νομική υπηρεσία να κινήσει διαδικασίες διακοπής του προγράμματος. Δηλαδή, τους απείλησε ότι θα απολυθούν! Ακόμα είπε ότι δεν αναγνωρίζει το συνδικάτο σαν συνομιλητή και εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Το συνδικάτο τονίζει ότι η στάση της δημοτικής αρχής δείχνει καθαρά ότι είναι αποφασισμένη να περάσει την πολιτική της ΕΕ, του ξεπουλήματος των υπηρεσιών σε ιδιώτες και να τσακίσει την οργανωμένη δράση και αντίσταση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών ταξικών δυνάμεων. Για αυτό, μεταξύ άλλων, στρέφεται σε συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος με μετακινήσεις, αναφορές, αλλά και προσωπικές επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ