Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ» ΤΗΣ ΠΣΟ
Δυναμικές εργατικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

ΡΩΜΗ
ΡΩΜΗ
Αγωνιστικές πολύμορφες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) με σύνθημα: «Η τροφή, το καθαρό νερό, τα βιβλία, τα φάρμακα και η στέγαση είναι δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους και όλους τους ανθρώπους».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΣΟ πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Διοργανώθηκαν σε όλες τις ηπείρους απεργίες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις έξω από κοινοβούλια, ενώ στήθηκαν και λαϊκά δικαστήρια έξω από τις πύλες των εργοστασίων των πολυεθνικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της Ινδίας, όπου τα ινδικά συνδικάτα κάλεσαν τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν πιο αποφασιστικά για τα δικαιώματά τους, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Δυναμική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων, στη Ρώμη από πλήθος συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από διάφορες χώρες, ανάμεσα στους οποίους παραβρέθηκε και το μπλοκ της αποστολής του ΠΑΜΕ.

Σήμερα, παρουσιάζουμε μέσα από τις φωτογραφίες, τις κινητοποιήσεις και τη δράση αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.


ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ - ΙΣΠΑΝΙΑ
ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ - ΙΣΠΑΝΙΑ

ΙΝΔΙΑ
ΙΝΔΙΑ

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

ΠΕΡΟΥ
ΠΕΡΟΥ

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ