Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 7ου ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΙΚΑ
«Ξηλώθηκε» η καρδιολογική κλινική

Σήμερα το απόγευμα, ώρα 6 μμ, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του θεραπευτηρίου στην οδό Καυτατζόγλου

Αρχισε το ξήλωμα του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ με τη μεταφορά της Καρδιολογικής Κλινικής στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι», ενώ στα πλαίσια των συγχωνεύσων αναμένεται να μεταφερθούν και οι δύο Χειρουργικές στο «Αγία Ολγα» στη Νέα Ιωνία.

Χτες οι οχτώ γιατροί και οι δέκα νοσηλευτές της Καρδιολογικής Κλινικής πήραν εντολή να παρουσιαστούν για υπηρεσία στους Αγίους Αναργύρους. Ετσι περισσότερα από 20 πολύτιμα κρεβάτια, εκ των οποίων τα περισσότερα είχαν αδρανοποιηθεί, χάνονται οριστικά για μια λαϊκή συνοικία, όπως τα Πατήσια.

Η μεταφορά της Καρδιολογικής Κλινικής εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για την κάλυψη των 55 νεφροπαθών που κάνουν αιμοκάθαρση στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ. Στο θεραπευτήριο λειτουργούν πρωί και απόγευμα δύο μονάδες τεχνητού νεφρού με 24 κρεβάτια, που έχουν προγραμματιστεί να μεταφερθούν στο «Αγία Ολγα». Ετσι τώρα η κάλυψη των αιμοκαθαιρομένων με καρδιολόγο θα γίνεται απ' το «Αγία Ολγα», ενώ τα απογεύματα η κάλυψη θα γίνεται με ειδικευόμενο. Αποδεικνύεται, δηλαδή, πόσο παράλογες -και γι' αυτό επικίνδυνες- οι συγχωνεύσεις, οι οποίες γίνονται μάλιστα στο όνομα του εξορθολισμού των δαπανών. Μ' άλλα λόγια, ενώ μεταφέρονται οι καρδιολόγοι του 7ου στους «Αγίους Αναργύρους», η κάλυψη με καρδιολόγους της Μονάδας Αιμοκάθαρσης θα γίνεται απ' το «Αγία Ολγα»! Αυτά βέβαια είναι τα αποτελέσματα μιας διαλυτικής πολιτικής, που κυριαρχείται απ' τη λογική των περικοπών.

Την απάντηση στα σχέδια της συγκυβέρνησης θα δώσουν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής με συγκέντρωση μπροστά απ' το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, στην οδό Καυτατζόγλου, ώρα 6 μμ. Στη συγκέντρωση καλεί και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του «Αγία Ολγα», που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ