Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρία χτες στον ΕΟΠΥΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το πρωί συνταξιούχοι όλων των Ταμείων που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης ενημέρωναν τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς για τις επιπτώσεις από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και κάλεσαν σε οργάνωση του αγώνα στις γειτονιές από κοινού με τα εργατικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, για το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή.

Τους κάλεσαν να παλέψουν μεταξύ άλλων για: Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των Κέντρων Υγείας και των ιδρυμάτων πρόνοιας, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το «κούρεμα». Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος, για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών. Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα. Κρατική χρηματοδότηση για τη δωρεάν διάθεση των φαρμάκων για τους χρόνια πάσχοντες και τα ΑμΕΑ, τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ