Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Στις κάλπες για νέα διοίκηση από την Κυριακή

«Το σωματείο μας εδώ και 30 χρόνια, έχει ταχθεί υπέρ της ανυποχώρητης πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με δυνατό το σωματείο, με τη συμμετοχή και δράση μας, χιλιάδες εργαζόμενοι σαν ένας άνθρωπος, μια γροθιά, μπορούμε να αντιπαλέψουμε την επίθεση της εργοδοσίας, να παλέψουμε για τις ανάγκες μας».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» μπροστά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο επιχειρησιακό σωματείο. Οι αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 2ος όροφος) ξεκινούν την Κυριακή 14 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Οκτώβρη.

Στη διακήρυξή του το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο τονίζει ότι «είμαστε 14.000 εργαζόμενοι στην επιχείρηση "Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ". Με τη δουλειά μας λειτουργούν τα 745 καταστήματα πανελλαδικά.

Η επιχείρηση παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Η κερδοφορία της και η ηγεμονική της θέση διατηρείται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας, αλλά και των μικρών παραγωγών και προμηθευτών, των καταναλωτών με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών».

Οπως σημειώνεται, για τους 14.000 εργαζόμενους το ερώτημα που μπαίνει είναι:

«'Η θα θυσιαστούμε στο βωμό της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης, παραδίδοντας καμένη γη στην επόμενη γενιά εργαζομένων, στα παιδιά μας. 'Η θα επιλέξουμε το δρόμο της αντίστασης, του οργανωμένου αγώνα εκεί που πρώτα απ' όλα κρίνεται και εφαρμόζεται η επίθεση: στην επιχείρηση, στον τόπο δουλειάς, στις αποθήκες, στα γραφεία, στα καταστήματα», υπογραμμίζεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ενιαίο ψηφοδέλτιο καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές γιατί, όπως υπογραμμίζει, «με οργάνωση και δυνατό σωματείο στα καταστήματα δεν μπορούν να μας έχουν στο χέρι, να τρομοκρατούν, να εκβιάζουν, να μας διασπούν, απομονώνουν ατομικά τον καθένα», καταλήγει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ