Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Ψάχνουν τρόπο να μην το δώσουν

Κάθε άλλο παρά διέψευσε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να απεργάζεται τρόπους, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δυο συζύγους που εργάζονται στο δημόσιο, αναζητώντας νομοθετική φόρμουλα. Στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου για τις κυβερνητικές προθέσεις σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πάρει επίσημα θέση τις επόμενες ημέρες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Δρυς, απέφυγε να απαντήσει στην ουσία του ερωτήματος του βουλευτή του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «μόλις προχτές» το υπουργείο πήρε στα χέρια του την απόφαση και «οφείλουμε να μελετήσουμε την απόφαση, να δούμε τις δυνατότητες τις οποίες έχει η ελληνική πολιτεία και βεβαίως να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας»!

Η στάση του υφυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αντώνη Σκυλλάκου, που έκανε λόγο για «υποβάθμιση του Κοινοβουλίου», αφού αποφεύγει να απαντήσει η κυβέρνηση. Τόνισε δε πως «η ουσία της απόφασης του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου είναι ότι πρέπει το επίδομα να το πάρουν και οι δυο σύζυγοι». Επισήμανε δε ότι το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το αν η κυβέρνηση θα δώσει αναδρομικά το επίδομα. «Θα τα δώσει με δόσεις -και άτοκα μάλιστα- σε πέντε δέκα χρόνια για να μειωθούν και άλλο οι απώλειες που έχουν οι εργαζόμενοι;», ρώτησε ο Αντώνης Σκυλλάκος, σημειώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχουν διαρρεύσει αρκετά σενάρια προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει την υποχρέωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ