Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ
Η ΓΕΝΟΠ διατύπωσε τους όρους!

Από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διατυπώθηκαν οι όροι που διέπουν την ενοικίαση των εργαζομένων της ΔΕΗ στην Ανώνυμη Εταιρία «Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΔΕΣΜΗΕ) επαναβεβαίωσε χτες η κυβέρνηση μέσω της υφυπουργού Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη, η οποία κλήθηκε να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα για το συγκεκριμένο θέμα. Με αυτή την αναφορά της, η Μ. Αποστολάκη, κατέδειξε τον αντεργατικό ρόλο που παίζει η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ, η οποία όχι μόνο αποδέχτηκε, αλλά και χειροκρότησε την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να νοικιάσει τους εργαζομένους της, οι οποίοι, κυριολεκτικώς βρίσκονται στον αέρα.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης, επιχείρησε να εμφανίσει το μαύρο άσπρο και το αντίστροφο, κάνοντας λόγο ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων που υποχρεωτικώς μεταφέρονται στο ΔΕΣΜΗΕ, είναι διασφαλισμένα! Εντούτοις η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, αφού με τη μεταφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων στο ΔΕΣΜΗΕ, χάνονται οριστικά οι θέσεις τους στη ΔΕΗ.

«Οι εργαζόμενοι που ενοικιάζονται θεωρούνται εξαρτήματα για τη λειτουργία του δικτύου και των εγκαταστάσεων - σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και συνέχισε - με την ενοικίαση οι εργαζόμενοι γίνονται έρμαια στις διαθέσεις δύο εργοδοτών, της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ. Καταργούνται μισθολογικές κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Γίνονται πλέον οι εργαζόμενοι υπηρέτες σε δύο αφεντικά. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι με την παραχώρηση του δικτύου της, η ΔΕΗ χάνει και το αντικείμενό της. Οταν γυρίσουν τι θα κάνουν; Η ΔΕΗ άρχισε να λέει ότι από 32.000 που είναι το προσωπικό της, οι 8.000 περισσεύουν. Τι θα γίνουν αυτοί οι εργαζόμενοι.

Καταλήγοντας ο Τ. Τσιόγκας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ούτε οι τσοπάνηδες δε νοικιάζουν τα πρόβατά τους, αλλά τα πουλάνε. Σήμερα το επίσημο κράτος νοικιάζει εργαζόμενους γυρίζοντας πίσω στον μεσαίωνα τις εργασιακές σχέσεις. Εάν θέλετε να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε δούλους. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ