Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συγκρούσεις εργατών και αστυνομίας στην έδρα της «Ford»

ΚΟΛΩΝΙΑ.-

Συγκρούσεις και επεισόδια σημειώθηκαν προχτές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποίησαν χτες οι Βέλγοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της «Ford» στην πόλη Γκενκ, έξω από την έδρα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη στην Κολωνία, στη Γερμανία.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγριωθεί από την απόφαση της «Ford» να κλείσει τη μονάδα της εταιρείας στην πόλη Γκενκ μέχρι το τέλος του 2014 στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Σχέδιο που επίσης περιλαμβάνει την κατάργηση της παραγωγικής μονάδας στο Γκενκ προβλέπει επίσης λουκέτο σε άλλες δύο μονάδες της εταιρείας, στο βρετανικό έδαφος. Το σχέδιο αυτό σημαίνει πως 6.200 εργάτες αυτοκινητοβιομηχανίας σε Βέλγιο και Βρετανία, θα πεταχτούν στο δρόμο.

Οι συγκρούσεις με τη γερμανική αστυνομία ξεκίνησαν όταν έγινε επιχείρηση απώθησης των εργαζομένων που είχαν καταλάβει το δρόμο και είχαν διακόψει την κυκλοφορία, έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων, ενώ τελικός στόχος της αστυνομικής επιχείρησης ήταν η διάλυση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων έξι Βέλγοι εργάτες και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ