Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ - ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ
Μεγάλες οι καταστροφές

Αρκετά κτήρια κατέρρευσαν στην πόλη Σαν Μάρκος
Αρκετά κτήρια κατέρρευσαν στην πόλη Σαν Μάρκος
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-

Τραγικός ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού που σημειώθηκε την Τετάρτη στις ακτές της Γουατεμάλας, από την πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού καθώς έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές της χώρας ότι 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τουλάχιστον 23 αγνοούνται ενώ 155 έχουν τραυματιστεί και πάνω από 17.000 είναι οι πληγέντες. Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Οττο Πέρες Μολίνα ανακοίνωσε ότι έχει αποκατασταθεί μόλις το 55% της ηλεκτροδότησης της χώρας, πάνω από 2.000 σπίτια και κτήρια έχουν υποστεί ολικές ή μερικές καταστροφές και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Μεξικό ενώ προκάλεσε ζημιές σε 21 από τις 22 πολιτείες της Γουατεμάλας. Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη του Μεξικού 965 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, αλλά και στο Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα.

Σύμφωνα με τις αρχές είναι ο ισχυρότερος σεισμός που χτύπησε τη Γουατεμάλα, μία από τις φτωχότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής από το 1976 όταν και 25.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Την αλληλεγγύη τους προς το λαό της Γουατεμάλας έσπευσαν να εκφράσουν οι κυβερνήσεις της Κολομβίας, του Μεξικού, της Ονδούρας και του Εκουαδόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ