Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα καταιγίδα, νέα δεινά για τους πληγέντες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Ξανά στο μάτι του «κυκλώνα» οι πληγέντες από τον κυκλώνα «Σάντι» κάτοικοι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, καθώς από την Τετάρτη πλήττονται από νέες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και ψύχος. Οι άνθρωποι των δύο περιοχών, που δεν έχουν ακόμη ορθοποδήσει, ειδικά στις φτωχότερες και εργατικές περιοχές του Κουίνς, του Μπρούκλιν και του Στέιτεν Αϊλαντ, που δε βρέθηκαν ποτέ στις προτεραιότητες του εκατομμυριούχου δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, παρά τις τεράστιες καταστροφές και την κατακραυγή. Προτεραιότητές του ήταν οι πλούσιες συνοικίες του Μανχάταν και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών της Γουόλ Στριτ...

Σύμφωνα με τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις δύο πολιτείες, περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν επηρεαστεί από διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οι οποίοι θα πρέπει να προστεθούν στους περίπου 650.000 ανθρώπους που παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό δέκα μέρες μετά την έλευση του κυκλώνα Σάντι».

Χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 100 χλμ. την ώρα σημειώθηκαν στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν και πάλι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, τα καταφύγια είναι γεμάτα ενώ τρία από αυτά, που στεγάζονται σε σχολεία στο χώρο του Τζον Τζέι στο Μπρούκλιν, έκλεισαν καθώς ξέσπασε ιογενής επιδημία. Εκτός αυτών 30.000 - 40.000 κάτοικοι πρέπει άμεσα να στεγαστούν καθώς έχουν μείνει άστεγοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ