Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜ.ΑΡ.
Οξύνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση

Οξύνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. ανάμεσα στην ηγεσία και τους βουλευτές Ο. Βουδούρη και Π. Μουτσινά που δεν συμμορφώθηκαν με την απόφαση του κόμματος για υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Το απόγευμα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Φ. Κουβέλης ανέφερε σχετικά: «Υπερασπίζομαι τις συλλογικές διαδικασίες, σέβομαι τις απόψεις και το δικαίωμα της μειοψηφίας να τις εκφράζει, αλλά πολιτικά αποδοκιμάζω συμπεριφορές που περιφρονούν το κόμμα (...) και εξ αντικειμένου το προσβάλλουν, εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Η απόφαση της Εκτελεστικής χαρακτηρίζει τη στάση των δύο βουλευτών ως «πολιτική παραβίαση των αποφάσεων του κόμματος» και συμπεραίνει: «Είναι προφανές ότι οι δύο βουλευτές (...) δεν υπηρετούν τη συλλογικότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς». Η κριτική αυτή δεν αφορά τον Γ. Πανούση, που επέλεξε να απουσιάζει στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό, αφού αυτός «δεν είναι κάθε μέρα στα κανάλια να πυροβολεί τη ΔΗΜ.ΑΡ.», όπως δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου Α. Παπαδόπουλος.

Στελέχη της πλειοψηφίας προσάπτουν ανοιχτά στους δυο βουλευτές επιλογή συμπόρευσης με το ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ν. Μπίστη να δηλώνει χτες «δεν είναι δυνατό να προπαγανδίζεις τη στρατηγική άλλου κόμματος και να κάθεσαι στο κόμμα σου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ