Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
«Αλλα λόγια» για την αποκατάσταση των ζημιών

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών τόσο στις υποδομές όσο και στους κατοίκους των Δήμων της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες που έγιναν στο τέλος Οκτώβρη, απαίτησε χτες στη Βουλή, με Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Παράλληλα, ζήτησε τη λήψη μέτρων για να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές στην περιοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, στην απάντησή του αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις όπως η αποκατάσταση της σήμανσης και άλλες δευτερεύουσας σημασίας, υποστηρίζοντας ότι «το υπουργείο έχει στείλει συνεργεία για να καταγράψουν τις ζημίες που προέκυψαν στο σύνολο των κτιρίων. Μετά την καταγραφή θα δούμε πώς θα γίνει η αποζημίωση». Σχετικά με τα κονδύλια που θα απαιτηθούν υποστήριξε ότι θα αναζητηθούν σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «θα είναι μειωμένα».

«Το 2012 δεν πήραν φράγκο οι δήμοι» σχολίασε ανταπαντώντας ο Γ. Λαμπρούλης. «Κοροϊδεύουμε τον κόσμο; Κοροϊδεύουμε τους συμπολίτες μας στην περιοχή και πολύ περισσότερο αυτήν την περίοδο, που τόσο πολύ υπερθεματίζετε, που ο λαός μας σηκώνει τεράστιο βάρος;». Ξεκαθάρισε ότι «εμείς ζητούμε συγκεκριμένη δέσμευση μέτρων. Αναφέρατε κάποια, αλλά αυτά είναι "ασπιρίνες" και η Περιφέρεια δεν έχει φράγκο, όπως είπε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση». Συγκεκριμένα απαίτησε «...αποκατάσταση άμεσα των ζημιών, τι θα πει ότι κάνετε καταγραφή ακόμα; Πότε θα τελειώσει η καταγραφή;», καθώς και «άμεση αποζημίωση των πληγέντων, των περιουσιών τους, των σπιτιών τους. Υπάρχουν δρόμοι που έχουν χωρίσει σπίτια στα δύο. Υπάρχουν χωριά τα οποία είναι αποκλεισμένα». Τέλος, τόνισε ότι «η περιφέρεια, μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης των έργων. Θα υπάρξουν όμως, οι απαραίτητες υδρολογικές και γεωλογικές μελέτες, ούτως ώστε να προλάβουμε ενδεχομένως άλλα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον; Εντάξει, συμφωνούμε όλοι ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα φαινόμενα της φύσης. Ομως, μπορούμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών και τη διεκδίκηση μετά τη μεγάλη πυρκαγιά (2024-07-13 00:00:00.0)
Να παρθούν μέτρα για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών (2017-06-15 00:00:00.0)
Αμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες (2006-08-24 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν οι χαλαζόπληκτοι (2006-05-27 00:00:00.0)
Αναζητούνται κονδύλια για πλημμύρες και κατολισθήσεις (2003-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ