Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Να αποζημιωθούν οι χαλαζόπληκτοι

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή και ανακοίνωση της ΝΕΑΣ Λάρισας

Την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιοχές της Λάρισας από το χαλάζι και δίκαιης αποζημίωσης των πληγέντων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΕΑΣ), ενώ την ίδια στιγμή το αίτημα αυτό των αγροτών μετέφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής.

Οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία που προκάλεσε προχτές στις επαρχίες Τυρνάβου, Ελασσόνας, Φαρσάλων και Λάρισας η χαλαζόπτωση, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, είναι εκτεταμένες. Μεγάλες καταστροφές, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτικές, προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, όπως αμπέλια, ελιές, αχλάδια, ροδάκινα, αμύγδαλα, καρπούζια, σιτηρά, φακές, ντομάτα κ.ά. στο Αργυροπούλι, τα Δελέρια, τη Ροδιά, την Τσαριτσάνη και στους Δήμους Σαρανταπόρου και Νίκαιας. Επίσης, ανυπολόγιστες ζημιές σημειώθηκαν σε ποιμνιοστάσια, αποθήκες, ζωοτροφές.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Λάρισας (ΝΕΑΣ), απαιτεί από τον ΕΛΓΑ την άμεση αποτίμηση των ζημιών και τη δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων, τόσο για τη φετινή παραγωγή, όσο και για το φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο. Απαιτεί, επίσης, την άμεση καταγραφή και γενναία ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια, αποθήκες κι άλλες εγκαταστάσεις, στο Αργυροπούλι, στη Ροδιά και άλλα χωριά που επλήγησαν.

Στην Ερώτηση, εξάλλου, που κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής, αφού γίνεται αναφορά στις μεγάλες ζημιές που έγιναν στα χωριά του Νομού Λάρισας, καλείται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απαντήσει: «Αν σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες και για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ