Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Το παραμύθι έχει δράκο»!

Πώς το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ συκοφαντούν το ΚΚΕ για «ανίερες συμμαχίες» και, ταυτόχρονα, στήνουν τη δική τους «ιερή συμμαχία» για τη μοιρασιά των «πόστων» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον εγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων στην αντιλαϊκή διαχείριση

Η δήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητας του κομμουνιστή δημάρχου Καρδίτσας από τη ΝΔ - μια ενέργεια που αγγίζει τα όρια της «πολιτικής προβοκάτσιας» - έδωσε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ να επαναφέρουν στην προπαγάνδα τους το γνωστό «παραμύθι» περί «ανίερης συμμαχίας» ΚΚΕ - ΝΔ.

Βεβαίως, το ΚΚΕ δεν το αγγίζουν ούτε οι προβοκάτσιες, ούτε οι βρώμικες συκοφαντίες. Η πολιτική του είναι ξεκάθαρη και κρυστάλλινη, δεν κρύβει τίποτα από το λαό, δεν ενεργεί στο «παρασκήνιο» κι ό,τι λέει το κάνει. Εδώ και πολύ καιρό, δημοσίως και με πολλούς τρόπους, έχει ξεκαθαρίσει ότι δε συνεργάζεται στις τοπικές εκλογές ούτε με τη ΝΔ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τον ΣΥΝ. Κι αυτή τη διακήρυξή του την κάνει πράξη παντού. Την έκανε πράξη στο Δήμο Καρδίτσας, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στη ΝΔ να προβοκάρει και ν' αποπροσανατολίσει. Την έκανε πράξη και έναντι του ΠΑΣΟΚ, αρνούμενο προτάσεις συνεργασίας που υπέβαλλαν τοπικές οργανώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως π.χ. για το Δήμο Λάρισας. Ιδια ήταν η απάντησή του και προς τον ΣΥΝ και το παράδειγμα του Δήμου Τυρνάβου είναι χαρακτηριστικό.

Πόλος ριζοσπαστικής συσπείρωσης

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ δίνει όλες τις δυνάμεις του για τη συγκρότηση ενωτικών, αγωνιστικών ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του, σε πανελλαδικό επίπεδο, με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Πρωτοβουλία Αριστερών Πολιτών. Σ' αυτά τα ψηφοδέλτια θέση έχουν όλοι οι αγωνιστές και οι ριζοσπάστες - ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων - που διαφωνούν και εναντιώνονται στην πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και θέλουν ν' αγωνιστούν για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα.

Βεβαίως, θέση σ' αυτά τα ψηφοδέλτια δεν έχουν στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που συμφωνούν με τη διαχειριστική αντίληψη και πρακτική μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία έχει μετατραπεί σε υπηρέτη του κράτους και συνεργάτη των επιχειρηματιών και «έχουν εκτεθεί» ως «νεροκουβαλητές» της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων.

«Στρώνουν τη δουλιά»

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, που κατηγορούν το ΚΚΕ για «ανίερη συμμαχία» με τη ΝΔ, έχουν δρομολογήσει τη δική τους «ιερή συμμαχία». Συνεργάζονται, όπου και όπως τους «βολεύει», χωρίς αρχές, με σκοπό το μοίρασμα των πόστων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, ταυτόχρονα, θέτουν τις βάσεις για την προώθηση των «κεντροαριστερών» λύσεων σε γενικό επίπεδο. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις στην αντιλαϊκή διαχείριση και να θέσουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίησή τους.

Την ώρα που συκοφαντούν το ΚΚΕ για «συμφωνία κάτω από το τραπέζι» στο Δήμο Καρδίτσας, έχουν «στρώσει τη δουλιά» για συνεργασία τους και στη Θεσσαλία, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας. Με «άνωθεν συμφωνία» επήλθε η εκλογική συνεργασία τους στη Νομαρχία Τρικάλων, μαζί «κατεβαίνουν» στους δήμους Παλαμά Καρδίτσας, Ιωλκού και Αγριάς Μαγνησίας κι έπεται συνέχεια.

Δικαίωμά τους, βεβαίως, να συνεργάζονται - άλλωστε η πολιτική τους δε διαφέρει - αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να συκοφαντούν το ΚΚΕ, επιχειρώντας «να το κάνουν σαν τα μούτρα τους».

Την απάντηση θα την πάρουν από τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί την ύπουλη τακτική τους κι έχουν «σιχαθεί» τον πολιτικαντισμό τους. Κι όσο πιο μεγάλη θα είναι η καταδίκη στις ερχόμενες τοπικές εκλογές των συνδυασμών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, όσο πιο ισχυρά βγουν από την κάλπη τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, τόσο το καλύτερο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τον ελληνικό λαό.


Π. Ρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2006-06-09 00:00:00.0)
Συνοδοιπόροι στο ύπουλο αντι-ΚΚΕ παιχνίδι(2006-05-28 00:00:00.0)
Πρωταγωνιστής της αθλιότητας(2006-05-25 00:00:00.0)
Ενίσχυση των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ(2005-11-22 00:00:00.0)
Αποφασιστική καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου(2005-08-12 00:00:00.0)
Ανησυχίες και "ανίερες" συμμαχίες(1998-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ