Σάββατο 27 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ακάλυπτες θα παραμείνουν οι κενές θέσεις

Εξω από τη λογική της κάλυψης των κενών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων κινείται η κυβέρνηση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός Αν. Παπαληγούρας σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε ευθύνες για την κατάσταση στην προηγούμενη κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι δε γίνεται σε 1 ή 2 χρόνια να λυθεί το πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά ισχυρίστηκε ότι έχει επιταχυνθεί η απονομή δικαιοσύνης, ενώ όσον αφορά τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται «οικονομικά αιτήματα που δε συνεπάγονται ανατροπή της συνολικής εισοδηματικής πολιτικής» και πρόσθεσε πως προωθείται «ανακατανομή των υφισταμένων θέσεων». Παράλληλα, δήλωσε ότι προχωρά ακάθεκτος στην ανάθεση με διαγωνισμό της υπηρεσίας σύνταξης των πρακτικών των δικών σε ιδιωτική εταιρία.

«Από 7.000 οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων είναι κενές 2.000 αυτή τη στιγμή», τόνισε η Λ. Κανέλλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Ζακύνθου, όπου είναι καλυμμένες μόλις 10 από τις 22 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, ενώ από τους δέκα εργαζόμενους δύο θα συνταξιοδοτηθούν άμεσα.

Αναφερόμενη στους κυβερνητικούς κομπασμούς για επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, σημείωσε ότι στο βαθμό που επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο, έγινε με «την υπερεκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού, που βιώνει δραματικές συνθήκες εργασίας» και με απειλές προς τους δικαστές. Παράλληλα για την ανανέωση σύμβασης με ιδιωτική εταιρία για τα πρακτικά των δικών, η οποία θα πληρωθεί αδρά, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει ενώ κατά τα άλλα «δε βρίσκετε λεφτά για να προσλάβετε υπαλλήλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ