Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Στη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών και τη διεκδίκηση μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Από τις εργασίες των υπηρεσιών του δήμου Πάτρας για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν
Από τις εργασίες των υπηρεσιών του δήμου Πάτρας για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν
Στη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά της Τρίτης στην κατοικημένη περιοχή του Γηροκομειού έχουν ριχτεί συνεργεία του δήμου Πατρέων, καθώς και της ΔΕΥΑΠ.

Στο Γηροκομειό βρέθηκε την Παρασκευή κλιμάκιο αντιδημάρχων, με επικεφαλής - συντονιστή τον Μιχάλη Αναστασίου της Πολιτικής Προστασίας, και ο στόχος που τέθηκε ήταν η άμεση ανακούφιση των κατοίκων στις περιοχές που επλήγησαν και η λήψη όλων των μέτρων προστασίας που απαιτούνται, με κατεπείγουσες διαδικασίες και έργα, ενώ συνεχίστηκε η καταγραφή ζημιών και αναγκών.

Προτεραιότητα δόθηκε στα προνοιακά ιδρύματα της «Μέριμνας» και του «Κωνσταντοπούλειου» Ευγηρείου, που κινδύνεψαν από τη φωτιά, ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Παράλληλα προχώρησαν οι αντικαταστάσεις κάδων, στύλων και δικτύων ύδρευσης που τυχόν δεν λειτουργούσαν, κόπηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ και απομακρύνθηκαν από τον δήμο καμένα δέντρα και καλαμιές, για την αποφυγή αντίστοιχων προβλημάτων στο μέλλον, πλύθηκαν δρόμοι, ενώ σε συνεργασία του δήμου με τους κατοίκους καταγράφηκαν ζημιές αλλά και προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από άλλα φαινόμενα, ώστε να δρομολογηθούν γρήγορα παρεμβάσεις, όπως για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων από τυχόν βροχές το επόμενο διάστημα.

Οι φλόγες άφησαν πίσω τους κατεστραμμένες περιοχές με πολύ πράσινο, ενώ από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ δόθηκε προτεραιότητα στην αντικατάσταση φθορών στο πυροσβεστικό δίκτυο του «Κωνσταντοπούλειου», που δέχτηκε μεγάλη πίεση από τη φωτιά, με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι τους εξωτερικούς του τοίχους στον κήπο του ιδρύματος.

Παρεμβάσεις αλλά και διεκδικήσεις

Στις παρεμβάσεις του δήμου Πατρέων για να αποκατασταθούν ζημιές στην περιοχή, ακόμα και σε σημεία που δεν αφορούν την άμεση αρμοδιότητά του, αναφέρθηκε ο Μ. Αναστασίου. Μαζί με τον λαό, ανακοίνωσε, θα ξεκινήσει η διεκδίκηση όλων των αναγκαίων έργων και χρηματοδοτήσεων από την κυβέρνηση και άλλους φορείς για πυροπροστασία, αντιπλημμυρική - αντικατολισθητική θωράκιση κ.λπ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Διονύσης Κλάδης στάθηκε στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, στις αποφάσεις των κυβερνήσεων και στη συνδρομή όσων τις στηρίζουν τοπικά, και ανακοίνωσε την εξασφάλιση τριών επιπλέον υδροφόρων. Ανέδειξε δε, με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα, την ανάγκη να μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης, των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ.

«Ο δήμος συνέβαλε στον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του ιδρύματος. Επιπλέον, καταγράφηκαν και επισκευάστηκαν ζημιές στα υδραυλικά του συστήματα», ανέφερε με τη σειρά του ο πρόεδρος του «Κωνσταντοπούλειου», Βασίλης Δεληδήμος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις για τον εξωτερικό χώρο, που σχεδόν καταστράφηκε. Η επαναλειτουργία του ιδρύματος ξεκίνησε την Παρασκευή, με τον πρόεδρό του να επισημαίνει ότι «ο δήμος από την πρώτη στιγμή της μεγάλης φωτιάς ήταν στο πλευρό μας, όπως και πολύς κόσμος που βοήθησε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που ζήσαμε».

Να σημειωθεί τέλος ότι 30 τρόφιμοι του ιδρύματος παρέμειναν στις δομές αστέγων του δήμου τις μέρες που απαιτήθηκε, μετά την πυρκαγιά.

  • Ερώτηση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά, την πλήρη αποζημίωση και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ζημιές και χωρίς προσεισμικό έλεγχο πολλά σχολεία της Αττικής μετά το σεισμό του Ιούλη (2019-08-27 00:00:00.0)
Ανυπαρξία έργων, πλημμύρα επιπτώσεων (2015-02-03 00:00:00.0)
Τι διεκδικεί η Επιτροπή Αγώνα (2014-01-30 00:00:00.0)
«Αλλα λόγια» για την αποκατάσταση των ζημιών (2012-11-16 00:00:00.0)
Ζημιές από το σεισμό (2007-02-09 00:00:00.0)
Σημαντικές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία (2004-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ