Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες για το Κυπριακό

Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε μια περίοδο που «τρέχουν» διαβουλεύσεις για επανέναρξη του «διαλόγου» στο Κυπριακό, πάνω σε ευρωατλαντικά σχέδια διχοτόμησης.

Οπως έλεγε πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός, επρόκειτο να συζητήσει με τον γγ «με ποιον τρόπο θα μπορεί και ο ίδιος να εμπλακεί σε μία ακόμα προσπάθεια, την οποία θεωρούμε επιβεβλημένη να γίνει».

Προηγήθηκε συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίκειται άλλωστε ραντεβού τους τον Σεπτέμβρη στη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης φέρεται να έβαλε και στον Τούρκο Πρόεδρο την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, όπως και ότι «50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος - μέλος της ΕΕ, να παραμένει διαιρεμένη».

Βέβαια, ερωτηθείς αργότερα από Ελληνες δημοσιογράφους ποια ήταν η αντίδραση του Ερντογάν, ο Μητσοτάκης απέφυγε να διευκρινίσει. Είπε ωστόσο ότι το επόμενο Σάββατο, 20 Ιούλη, ετοιμάζεται να μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα παραστεί σε εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974. Την ίδια μέρα ο Ερντογάν θα είναι στα Κατεχόμενα, σε φιέστες του ψευδοκράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ