Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη νοθεία

Από την απεργία στη Θεσσαλονίκη στις 6 Νοέμβρη 2012

MotionTeam

Από την απεργία στη Θεσσαλονίκη στις 6 Νοέμβρη 2012
Σε μια αίθουσα με τα άδεια καθίσματα να επιβεβαιώνουν κι αυτά τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ για ένα νόθο συνέδριο με πλαστούς αντιπροσώπους, που διαμορφώνει πλασματικούς συσχετισμούς, ξεκίνησε χτες το 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις αρχαιρεσίες.

Οι αντιπρόσωποι της Εργατικής Ενότητας, που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ, αποχώρησαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων, καταγγέλλοντας τον ξεπεσμό. «Θέλουμε την αντιπαράθεση, αλλά με ποιον να την κάνουμε, με τις άδειες καρέκλες;», είπε ο Σ. Ζαριανόπουλος και ανακοίνωσε ότι αύριο (σήμερα) οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ θα είναι πάλι παρόντες, περιμένοντας να εμφανισθούν και οι υπόλοιποι σύνεδροι.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων από το Σώμα. Μετά από πρόταση της «Εργατικής Ενότητας» αποκλείστηκε ο αντιπρόσωπος του σωματείου Ελλήνων Αλιεργατών Μηχανιώνας, (δεν υπάρχει Ελληνας αλιεργάτης που δουλεύει σήμερα στην περιοχή).

Οι αντιπρόσωποι της Εργατικής Ενότητας «υποδέχονταν» με συνθήματα τους εκπροσώπους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας που έπαιρναν το λόγο. «Τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Νέα Δημοκρατία», «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός ψηφίσανε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός».

Η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της Εργατικής Ενότητας, σημείωσε πως κανείς άλλος δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε όφελος των εργαζομένων, εκτός από τους ίδιους και το ταξικό τους κίνημα. «Ενα κίνημα αξιόπιστο για τους εργαζόμενους, φόβητρο για τους εργοδότες, το σύστημά τους. Μαζικό - ενωτικό - μαχητικό - ανυπότακτο - ανατρεπτικό. Σε συμμαχία με αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γυναίκες, νέους». Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς, για να μην περάσουν τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα, συνδυασμένα με τον αγώνα που θα στοχεύει στην απαλλαγή από τη μήτρα των κρίσεων, της βαρβαρότητας, τον καπιταλισμό.

Θύμισε, ότι η γραμμή της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος στις ανάγκες του κεφαλαίου και της «ανταγωνιστικότητάς» του, κόντρα στις ανάγκες των εργαζομένων, στα κελεύσματα της ΕΕ και όλων των κομμάτων που τη στηρίζουν, απαξίωσε, αφόπλισε το κίνημα, ζημιώνει τους εργαζόμενους. Αυτή τη γραμμή υπηρετούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση (ψηφοδέλτιο Αντιμνημονιακής Συνεργασίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ