Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα

Συνεχίζονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλους τους δήμους της χώρας ενάντια στις μαζικές απολύσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για όλο το Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν χτες στάση εργασίας και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το περίπτερο 8 της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων, παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι προσέγγισαν στο κτίριο και διαδήλωσαν μαχητικά την απόφασή τους να στήσουν μπλόκο στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις και σε όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Σημαντική προσπάθεια συντονισμού στην Αττική

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει καλέσει σε απεργία την επόμενη Δευτέρα, 19 Νοέμβρη, με στόχο, μεταξύ άλλων, να δυναμώσει ο παναττικός συντονισμός των εργαζομένων του χώρου.

Στη χτεσινή, μαζική γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Δημήτρης Κουτζής, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων τους κάλεσε να μην αφεθούν σε κανέναν εφησυχασμό και με ενωμένο και κοινό αγώνα να αποφασίσουν οι ίδιοι για τη μοίρα τους. «Εμείς με τους αγώνες μας θα την καθορίσουμε», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στην πράξη. Αναφερόμενος στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται, τόνισε: «Με αυτά τα μέτρα οι κεφαλαιοκράτες θέλουν να εξασφαλίσουν τη σημερινή και αυριανή κερδοφορία τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, την ανταγωνιστικότητά τους, φορτώνοντας την κρίση στις πλάτες του λαού. Γι' αυτό, απολύουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γι' αυτό ιδιωτικοποιούν τομείς των δήμων και του δημοσίου ευρύτερα, γι' αυτό προωθούν τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (διαχείριση απορριμμάτων κ.ά.), τις παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων, τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ».

Στο πλευρό των εργαζομένων στάθηκε και ο σύλλογος γονέων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. Χαιρετίζοντας τη συνέλευση, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Θάλεια Πουντίδη ανέφερε πως «με τα νομοσχέδια αυτά στόχο έχουν να ιδιωτικοποιήσουν και τους Παιδικούς Σταθμούς και να ξεκληρίσουν τη λαϊκή οικογένεια. Εργαζόμενοι είμαστε και εμείς και απαιτείται να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο».

Απόφαση να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα πήραν χτες οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους Περάματος και Πετρούπολης.

Γενική Συνέλευση έκαναν χτες και οι εργαζόμενοι στην Ηλιούπολη. Εισηγητικά, η Πρόεδρος του σωματείου του Δήμου κατέθεσε πρόταση για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας, εκτός από το να γίνουν καταλήψεις χτες και σήμερα σε όλους τους χώρους δουλειάς του Δημαρχείου και αποχή το Σαββατοκύριακο. Η συνέλευση αποφάσισε τη Δευτέρα να γίνει κατάληψη σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Την πρόταση κατέθεσε η ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ζητώντας να μη γίνει απεργία και να ασκηθεί πίεση στην ΠΟΕ ΟΤΑ για πολυήμερες και πολύμορφες κινητοποιήσεις. Το σκεπτικό της ήταν ότι τη Δευτέρα απεργούν «κάποια» σωματεία και όχι η ΠΟΕ ΟΤΑ. Επίσης, θεωρεί ότι μια 24ωρη απεργία θα στρέψει εναντίον των εργαζομένων την κοινή γνώμη, τον κόσμο που έρχεται στο δημαρχείο. Τέλος, η συνέλευση αποφάσισε να γίνει παρέμβαση στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει καταστάσεις όλων των εργαζομένων, μονίμων και αορίστου και όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Κινητοποιήσεις σε όλο το Δημόσιο

Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, μετά από απόφαση της χτεσινής έκτακτης γενικής τους συνέλευσης που συζήτησε ένα ολόκληρο πόγραμμα κινητοποιήσεων. Σε απεργία προχωρούν τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στο ΥΠΕΚΑ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Αττικής προχώρησε σε μαζική γενική συνέλευση, στο πλαίσιο της 24ωρη απεργίας που είχαν (με σχεδόν καθολική συμμετοχή). Στη συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα απεργία σήμερα και σε νέα γενική συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ